понеділок, 22 квітня 2019 18:12

Активісти захопили 40 соток київської землі

Активісти захопили 40 соток київської землі
Для українців-бранців кремлівського режиму висадили сквер. Фото: Крим.Реалії

Активісти в Києві посадили приблизно 100 молодих дерев для політв'язнів, а на гілках прив'язали таблички з іменами бранців.

Активістка Олена Євич зізнається - все вийшло спонтанно, пише Крим.Реалії.

Зізнається, що ідея прийшла завдяки святу Вербної неділі.

"У нас опинилося 24 вербних саджанця. Ми подумали, що в таке символічне свято – Вербна неділя, варто не просто висадити дерева, а й нагадати про щось важливе, наприклад, про військовополонених моряків. А потім вирішили не обмежуватися тільки моряками і посадили по дереву для кожного політв'язня і військовополоненого. Ми дуже переживаємо за наших хлопців, які зараз перебувають не у себе вдома, не зі своїми дружинами, матерями, дітьми. Ми хочемо, щоб, коли всі незаконно заарештовані повернулися додому, вони побачили, що ми їх чекали і їх чекають їхні дерева", – сказала активістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії засудили кримського активіста

Ольга Стельмах, помічниця депутата Київської міської ради розповіла, що в рамках акції висадили червоний дуб, вербу та липу.

Територія новоствореного скверу зайняла 40 соток землі.

З 2014 року російська окупаційна влада в Криму незаконно ув'язнила близько 100 проукраїнських жителів півострова. Усі бранці - кримчани, які не підтримували анексію та активно виступали проти російського втручання. У листопаді 2018 року окупанти захопили 24 українських військових, 3-є з них під час захоплення дістали травми. У грудні затримали інваліда, кримського татарина Едема Бекірова. Після ув'язнення стан поранених моряків та кримськотатарського активіста погіршується. Вимоги українського омбудсмена Людмили Денісової щодо інформування української сторони про стан здоров'я незаконно ув'язнених Москалькова грубо ігнорує.

Зараз ви читаєте новину «Активісти захопили 40 соток київської землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі