середа, 08 листопада 2017 11:03

Аксьонов пообіцяв у Криму "Кремнієву долину" і коньяк для журналістів

Аксьонов пообіцяв у Криму "Кремнієву долину" і коньяк для журналістів
Сергій Аксьонов розповів, що в Крим виїхали програмісти з України, щоб "працювати в безпеці". Фото: ЦЕНЗОРУ.НЕТ

Влада анексованого Криму продовжує втілення "гучних проектів".

Цього разу на окупованому Росією півострові заговорили про створення аналога Кремнієвої долини. Таку заяву зробив "глава" республіки Сергій Аксьонов перед іноземними журналістами. Про це інформує Кримінформ.

"Думали, як створити тут центр на зразок Кремнієвої долини, і думаємо, як це зробити. У нас хороші молоді хлопці-програмісти, багато хто з них виїхали з України, щоб працювати в безпеці. Вони можуть у віддаленому доступі надавати якісь послуги, і ми намагаємося таку групу зараз сформувати і створити під них майданчик", - сказав Аксьонов.

Крім того, Аксьонов після гучної заяви про Силіконову долину наголосив, що найпопулярнішою для інвесторів галуззю кримської економіки залишається вирощування та переробка сільгосппродукції.

"У Криму на сьогоднішній день знаходяться 30% виноградників всієї Росії. У нас в країні виноградників близько 100 тисяч гектарів, 30 з них - в Криму. При тому що в радянські часи виноградників (в Криму) було до 160 тисяч гектарів. Тобто потенціал у нас з точки зору погодних умов, якості ґрунту колосальний", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму повісився головний антимонопольщик

Один з іноземних журналістів відзначив високу якість кримського вина, і поцікавився, як йдуть справи з якістю місцевого коньяку.

""Коктебель" коньяк випускає, ще ряд виробництв. Коньяком кримським почастуємо. Домовилися. Спробуєте і скажете, як йдуть справи з коньяком", - наголосив "глава".

Повідомляється, що в Криму люди, які після анексії 2014 року отримали громадянство Росії, тепер мають пройти спеціальну комісію. Спецслужби масово забирають паспорти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Аксьонов пообіцяв у Криму "Кремнієву долину" і коньяк для журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі