вівторок, 27 листопада 2018 15:01

"Я знаю, що це таке" - полоненим українським морякам передали лист від командувача

Командуючий Військово Морских Сил України Ігор Воронченко передав лист полоненим українським морякам.

Його передали через адвокатів, які захищають їх у "Київському суді міста Симферополя", повідомляє Український мілітарний портал.

Автор: Ігор Воронченко
  Лист Командуючого ВМС України Ігоря Воронченка до полонених украінських моряків
Лист Командуючого ВМС України Ігоря Воронченка до полонених украінських моряків

"Ви діяли професійно, згідно з норм міжнародного морського права й чинних договорів. Закон, право на нашій стороні. І це розуміє весь світ", - йдеться в письмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресія на Азовському морі: назвали імена затриманих Росією українських моряків

Вранці 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир ВМС України під час планового переходу з порту Одеси в порт Маріуполь. Не дивлячись на провокації РФ, група українських кораблів продовжила шлях до місця призначення.

Міністерство закордонних справ назвало провокацію з буксиром порушенням норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права і закликало міжнародне співтовариство до реакції.

В результаті російська сторона перекрила Керченську протоку і перекинула в район інциденту ударні вертольоти ВС РФ. Пізніше також стало відомо, що до місця події стяглися два російських штурмовики Су-25.

Зараз ви читаєте новину «"Я знаю, що це таке" - полоненим українським морякам передали лист від командувача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі