понеділок, 22 січня 2018 12:00

45 разів перетнув кордон: ФСБ в Криму спіймала українця, який незаконно отримав громадянство РФ

45 разів перетнув кордон: ФСБ в Криму спіймала українця, який незаконно отримав громадянство РФ
ФСБ впіймали в Криму українця, який незаконно отримав громадянство РФ. Фото: Примечания

Співробітники ФСБ Росії у анексованому Криму затримали громадянина України, який отримав російське громадянство в порушення встановлених правил.

Про це повідомила прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по Криму, передає "Крим інфо".

"З'ясувалося, що в квітні 2014 року, ввівши в оману співробітників Міграційної служби, уродженець Чернігова, 1980 року народження отримав російський паспорт, за яким більше 45 разів перетинав російсько-український кордон через автомобільні пункти пропуску на півночі Криму. Встановлено, що паспорт оформлений на підставі недостовірних відомостей і виданий в порушення встановленого порядку (не підтверджений факт проживання на території Республіки Крим станом на 18 березня 2014 роки)", - розповіли у відомстві.

Щодо порушника відкрили кримінальну справу за частиною 1 статті 322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готують Кримський міст до 9-бального землетрусу - фото

"15 грудня 2017 року за спробу виїзду з Росії на територію суміжної держави через автомобільний пункт пропуску "Перекоп" громадянин України був затриманий. Відносно порушника обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. 9 січня 2018 року Джанкойський районний суд визнав громадянина України винним у скоєнні інкримінованих йому злочинів і засудив до покарання у вигляді штрафу в розмірі 130 тис рублів ", - додали в прес-службі.

В анексованому Росією Криму Керченський міський суд засудив 55-річного місцевого жителя до двох з половиною років позбавлення волі умовно і штрафу в 50 тисяч рублів за русофобські висловлювання в інтернеті, зберігання тротилу і патронів.

Зараз ви читаєте новину «45 разів перетнув кордон: ФСБ в Криму спіймала українця, який незаконно отримав громадянство РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі