пʼятниця, 19 березня 2021 19:15

"Наприкінці весни буде готовий заїзд" - Кличко показав будівництво Подільського мосту
8

Роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході в Києві тривають. Наприкінці весни буде готовий заїзд на міст із Верхнього Валу.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко.

Фото: Віталій Кличко

"Виконаний вже великий обсяг робіт. Ми вийшли на фінальну стадію будівництва. Наприкінці весни буде готовий заїзд на Подільсько-Воскресенський міст з Верхнього Валу. Там сьогодні вручну перекладають електричні кабелі та мережі комунікацій. Оскільки в даному місці - це практично ювелірна робота", – зазначив Кличко.

Однією з основних причин затримки необхідних робіт стали протести мешканців Русанівських садів, які блокували рух будівельної техніки.

"Аби не загострювати ситуацію, ми пішли іншим шляхом. На жаль, більш складним і затратним. Пісок доставляють баржами, потім – тимчасовими понтонами до місця будівництва", – зауважив мер.

Затримки в графіку робіт на об'єкті були спричинені й тим, що іноземні фахівці не могли приїхати через обмеження, пов'язані з пандемією, додав Кличко.

Роботи з відселення мешканців Русанівських та Воскресенських садів майже завершені. Загалом 251 земельна ділянка підлягала вилученню під будівництво об'єкту. З більшістю власників вдалося досягти компромісу. З 5 садівниками питання на стадії розв'язання, по 9 вирішується в судах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекривають важливий міст Києва

На ділянках Подільсько-Воскресенського мосту працюють близько 30 одиниць техніки та понад 100 спеціалістів. Загальна довжина усього комплексу – понад 10 км, мостового переходу – понад 7 км. Арочний міст через річку Дніпро вже встановили в проєктне положення. Ванти натягнуті. Невдовзі розпочнуть демонтаж тимчасових опор.

Зараз ви читаєте новину «"Наприкінці весни буде готовий заїзд" - Кличко показав будівництво Подільського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі