субота, 23 січня 2016 02:47

У Києві відбулась смолоскипна хода до Дня Соборності
6

Фото: Gazeta.ua

22 січня Україна святкувала День соборності. У Києві відбулась смолоскипна акція "Хода єднання". Активісти пройшли з факелами від пам'ятника Шевченка до Михайлівської площі.

На заході зібралось понад 400 осіб. Були присутні небайдужі кияни, активісти, військові, в основному представники батальйону "Донбас".

Біля пам'ятника Тарасу Шевченка зачитали "молитву націоналіста".

"Розподіл на східну та західну Україну - абсолютно штучна річ. Ця хода повинна вплинути на людей. 70 останніх років знищувались традиції, намагались знищити історію нашого народу. Я не роблю розподілу. Для мене Донбас та Україна - єдине ціле. Зараз інша формація людей, вони живуть інакше. Саме ми створюємо зараз Україну", - сказав представник батальйону "Донбас" з позивним "Поляк", який останні 12 років прожив у Донецьку.

"Цей захід має показати, що ми є патріотами, що ми шануємо наших героїв, які поклали душу на захист України. Цією акцією ми хочемо показати, що якщо зараз всі разом об'єднаємось, то повернемо наші землі. І Україна буде цілісною та незалежною", - прокоментував один з організаторів заходу Олексій Копишинський.

"Ми зрозуміли, що сьогодні об'єднали всі патріотичні сили. Не тих, хто гавкає по телевізору, б'ють себе в груди, носять шаровари, вишиванки і згадують, що тоді це Україна. А тих, для кого лозунг "Україна понад усе" означає саме "понад усе". Ми тут відчуваємо те повітря, насичене свободою, заради якого воювали. Ми зараз бачимо, що об'єднання не просто необхідне, воно назріло. Та кров, кості, втрата наших хлопців не буде безглуздою. Для нас немає авторитету влади. Заради наших загиблих братів, а також майбутніх дітей, онуків ми доведемо справу до перемоги", - заявив боєць батальйону "Донбас" з позивним "Тезка".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українці відзначають День соборності. А на мосту Патона активісти створили 30-метровий державний прапор.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбулась смолоскипна хода до Дня Соборності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі