понеділок, 30 вересня 2024 14:53

У Києві знову забруднене повітря: назвали причину

У Києві знову забруднене повітря: назвали причину
У Києві фіксують погіршення стану повітря. Фото: unian.ua

У Києві знову фіксують тимчасове погіршення стану повітря.

Мешканцям столиці рекомендують утриматися від провітрювання помешкань та обмежити тривале перебування на вулиці. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За інформацією Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, станом на 14:00 30 вересня фіксується підвищення концентрації зважених часток (пилу).

Ймовірною причиною називають пожежі в екосистемах Київській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зафіксували нові температурні рекорди

Водночас, за даними Українського гідрометеоцентру, до України заходять вітрові потоки з Каспійської низовини, де триває пилова буря й фіксується високе запилення повітря. Прогнозують, що на територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня. Але його кількість буде вже меншою.

Якість повітря на Київщині також може погіршуватися й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу.

"До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендуємо закрити вікна, обмежити перебування на вулиці, пити багато води. Якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум", - йдеться у повідомленні.

У Каспійській низовині 30 вересня спостерігається пилова буря, що призвела до високого рівня запилення повітря.

Вітер, що дме з південного сходу, переносить дрібні частинки пилу з Каспію в Україну, піднімаючи їх у верхні шари атмосфери.

Зараз ви читаєте новину «У Києві знову забруднене повітря: назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі