понеділок, 18 травня 2020 18:47

У Києві збудують нову мечеть

У Києві збудують нову мечеть
Зеленськи погодить будівництво нової мечеті. Фото: tamtour.com.ua

У Києві збудують нову мечеть. Президент Володимир Зеленський уже очікує від кримських татар проект будівництва та готовий підтримати його.

Про це стало відомо під час його зустрічі з представниками кримськотатарського народу з нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Також Зеленський в найближчі дні планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам і Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят.

Крім цього, на кордоні Херсонської області та анексованого Росією Криму, за його словами, буде побудовано великий хаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першим заступником глави МЗС стане представниця кримськотатарського народу

Глава держави також нагадав, що за підсумками домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом у Херсонській області буде побудовано 500 квартир для переселенців з Криму.

У ході зустрічі Зеленський ініціював створення робочої групи з розв'язання проблем кримськотатарського народу. Він зазначив, що робоча група повинна розглядати не тільки правові, а й економічні питання, які турбують кримських татар. Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв підтримав цю ініціативу.

Україна в ООН і надалі докладатиме максимум зусиль, щоб міжнародна спільнота офіційно визнала депортацію сталінським режимом кримських татар у 1944 році міжнародним злочином.

Зараз ви читаєте новину «У Києві збудують нову мечеть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі