середа, 17 серпня 2016 16:39

У столичному метро посилять перевірку пільговиків

У столичному метро посилять перевірку пільговиків

У метрополітені столиці посилять перевірку пільгових документів та проведуть додатковий інструктаж для працівників.

Про це в Facebook повідомляє прес-служба Київпастрансу.

"Столичний метрополітен отримав повідомлення про продаж підроблених документів на сайтах безкоштовних оголошень. Їх можуть використовувати для пільгового проїзду. Зібрану інформацію передаватимуть правоохоронним органам. Також додатковий інструктаж щодо посвідчень пасажирів пройдуть працівники підземки", - йдеться у повідомленні.

Днями безкоштовний річний проїзний на всі види транспорту за 400 гривень пропонували на сайті оголошень OLX.

"Користувач пропонував оформити такий проїзний і виготовить довідку дитини-сироти. Це буде справжній документ із печаткою і фотографією. Його не треба підтверджувати паспортом або студентським. Максимальний ризик - заберуть таке фіктивне посвідчення", - написала у Facebook активістка Василина Воловчик. Вона побачила оголошення в інтернеті.

Право на пільговий проїзд у метрополітені мають 27 категорій населення. За виготовлення підроблених документів та їх використання, окрім штрафних санкцій, можуть покарати ув'язненням до 6 місяців або обмеженням волі до двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чи подорожчає проїзд у метро

Нагадаємо, з 1 серпня Київська мерія встановила вартість єдиного разового проїзного квитка на перевезення пасажирів у міській електричці та у трамваях за маршрутами №4,5, або автобусах №59,60,61 у розмірі 6 грн.

Зараз ви читаєте новину «У столичному метро посилять перевірку пільговиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі