неділя, 03 вересня 2017 17:16

У Мінкультури засудили знищення графіті часів Євромайдану

У Мінкультури засудили знищення графіті часів Євромайдану
Неприпустимо і недалекоглядно те, що стерли графіті із зображеннями українських письменників Тараса Шевченка, Івана Франка і Лесі Українки. Фото: архів

Неприпустимо і недалекоглядно те, що стерли графіті із зображеннями українських письменників Тараса Шевченка, Івана Франка і Лесі Українки.

Про це заявив міністр культури України Євген Нищук.

"З великим сумом дізнався про знищення графіті на вулиці Грушевського - так званих "Ікон Революції". Зізнаюся, був здивований цією новиною. Здавалося б, після подій Революції Гідності, свідками та учасниками якої ми були, після Небесної Сотні; на третій рік війни, такі речі повинні бути неможливими і неприпустимими", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищення графіті на Грушевського: почалися сутички

Нищук додав, що кожна каска, кожен інструмент, кожен малюнок створений в той історичний, не тільки для українців, а й для всього світу є історією і потребує збереження, адже в маленькому артефакті - вже сторінка з життя нашого народу.

"Зі свого боку вже на днях планую зустріч з представниками м.Києва та Музею Революції Гідності, щоб обговорити можливості внесення ще не внесених подібних арт-об'єктів до переліку пам'яток історії та варіанти їх збереження, на зразок заскленого фрагмента однієї з колон Головпоштамту, розписаної за часів помаранчевої Революції", - повідомив Нищук.

У Києві змили патріотичні графіті з магазину на на вулиці Грушевського, які були намальовані ще за часів Євромайдану.

Зараз ви читаєте новину «У Мінкультури засудили знищення графіті часів Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі