середа, 03 квітня 2019 11:14

Повідомили, коли у Києві вимкнуть опалення

Повідомили, коли у Києві вимкнуть опалення
Нова Доба Опалювальний сезон: в Києві вимкнуть тепло 6 квітня

У Києві опалювальний сезон завершиться 6 квітня.

Це стосується всіх об'єктів житлової та нежитлової інфраструктури, крім лікарень, пише Обозреватель.

"У медичних установах буде індивідуальний графік відключень, затверджений головним лікарем", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Зазвичай припинення опалювального сезону відбувається після того, як середньодобова температура протягом кількох днів тримається не нижче +8 градусів. Найчастіше цей період припадає на середину квітня, проте у 2019 році тепло в будинки киян припинять постачати раніше.

"У нас є прогноз про настання стабільного періоду тепла, у зв'язку з чим опалювальний сезон закінчиться 6 квітня", — пояснив Пантелеєв.

Він також повідомив, що на відключення теплопостачання на всіх об'єктах піде кілька днів і триватиме цей процес до 8 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На монетизацію субсидій вже витратили 350 млн грн

У лютому прийшли рахунки за комунальні послуги з новими тарифами. Найбільше подорожчали тепло і гаряча вода. Для середньостатистичної сім'ї з трьох осіб, які проживають в квартирі площею 50 кв. м, щомісячна плата тільки за опалення і гарячу воду зросла на 330-360 грн, в Києві - на 432 грн.

Важливо, що уряд планує підняти ціну на газ вже з травня. Це означає, що треба чекати нового підвищення вартості гарячої води приблизно на 8%, або на 7-8 грн/куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли у Києві вимкнуть опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі