четвер, 21 липня 2016 18:31

Соціальна допомога інвалідам праці в Києві на високому рівні

Соціальна допомога інвалідам праці в Києві на високому рівні

Соціальна та професійна реабілітація потерпілих, а головне інтеграція людей з обмеженими можливостями в суспільство, одна з головних задач фахівців столичного управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

У фонді стверджують, що сучасна система соціального захисту інвалідів праці охоплює не тільки програму пільг і компенсацій та соціально-побутове обслуговування. Найчастіше підопічні фонду вирішують більшість своїх життєвих негараздів завдяки допомозі з боку працівників управління. Адже в переліку послуг, які, згідно з законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" забезпечує управління, є стаціонарне амбулаторне та санаторно-курортне лікування, медична реабілітація, забезпечення лікарськими засобами, забезпечення протезно-ортопедичними виробами, інвалідними колясками, автомобілями, спеціальним медичним доглядом, побутовим обслуговуванням тощо. А головне, що всі ці послуги оплачує фонд, кошти в якому акумулюють з єдиного соціального внеску, який регулярно сплачують роботодавці країни. Наприклад, на відшкодування шкоди потерпілим на виробництві та членам їх сімей 2015 року виплачено майже 174 млн грн. Важливим є той факт, що серед виплат близько 81 млн грн направили на соціальну допомогу тимчасово переселеним із зони проведення АТО. Людей, які залишили свої будинки, в фонді не кинули. Їм запропонували перереєструватися за тимчасовим місцем проживання і забезпечили всілякої підтримкою.

В управлінні фонду в місті Києві зараз перебуває на обліку понад 2 тис. переселенців. Управлінням фонду 2015 року в даній категорії постраждалих виплачено:

- 1,1 млн грн одноразової страхової виплати в разі часткової втрати працездатності;

- 1,6 млн грн одноразової страхової виплати в разі смерті потерпілого на сім'ю щомісячних виплат в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого - 74 млн грн;

- щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника - 4,1 млн грн.

І це лише мала частина із загального списку виплат і послуг, які надають потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Соціальна допомога інвалідам праці в Києві на високому рівні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі