неділя, 22 жовтня 2006 17:16

Згорів ще один секонд-хенд

У НІЧ ІЗ СУБОТИ НА НЕДІЛЮ повністю згорів ринок секонд-хенду, розташований на території Деміївського ринку (Московська площа).

Старий одяг так палахкотів у декількох десятках торговельних наметів, що гасили його 14 пожежних машин.

— Что же это такое: сначала сгорела Шулявка, а теперь — этот? — говорили вчора відвідувачі Деміївського ринку, розглядаючи покручені металеві каркаси наметів та жмути напівзгорілого одягу, які були розкидані на асфальті.

Таке враження, що секонд-хенд згорів "на замовлення". Сусідні продуктовий та промисловий ринки не зачепило вогнем, вони вчора працювали.

— Це — однозначно підпал. Там не було електромереж, тому й вогню не було звідки взятися, — вважає один із керівників Деміївського ринку.

У Києві зараз іде справжній переділ ринку торгівлі секонд-хендом. Спершу, кажуть торгівці, згоріли склади вживаного одягу, згодом — ринок на Шулявці, тепер — на Деміївці. Раніше ринками секон-хенду володіли араби, тепер цей бізнес пробують перебрати на себе чорношкірі, — така версія підприємців.

Деміївський ринок протягом двох років здавав у оренду ТОВ "Манхеттен" територію під ринок секонд-хенду. Директор ТОВ "Манхеттен" — громадянин України Юрій Карабан, але за ним нібито "стоять араби".

Учора, як сказали "ГПУ" керівники Деміївського ринку, пожежники знайшли на місці пожежі якусь хімічну речовину, взяли її на експертизу.

На Деміївському ринку вживаного одягу торгували до тридцяти продавців, усі — виключно українці.

Головне управління МНС Києва повідомило, що пожежа знищила 400 кв. м торговельної площі. Жертв та постраждалих немає. Причина пожежі та розмір збитків встановлюються.

Секонд-хенд на Шулявці згорів місяць тому, 24 вересня. Причому, так само як і Деміївський, — у ніч проти неділі. Причини тієї пожежі дотепер не встановлені.

Зараз ви читаєте новину «Згорів ще один секонд-хенд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі