четвер, 29 квітня 2021 16:23

Зробили дурницю - ексміністр про вихід Києва з локдауну

Зробили дурницю - ексміністр про вихід Києва з локдауну
Послаблення карантину в Києві спровокує новий спалах хвороби. Фото: pixabay.com

Рішення завершити локдаун в Києві перед травневими святами призведе до нового спалаху коронавірусу. Проте воно має логіку.

Про це Gazeta.ua розповів ексміністр охорони здоров'я України Олег Мусій.

"З погляду медицини послаблення карантину в Києві перед Великоднем - це дурниця. Вірус нікуди не дівся, масові скупчення призведуть до нового загострення захворюваності. З політичного та електорального погляду - це доцільне рішення. Люди перебувають в депресивному стані, а будь-які публічні виходи додають бадьорості та енергії. Великдень - це велике свято, особливе для нашого народу. Якщо працівники МВС почнуть карати за порушення карантинних обмежень, то наштовхнуться на масове обурення".

Загострення коронавірусу слід чекати за кілька тижнів після Великодня, але воно буде незначним.

"Британський штам уже окупував країну. Усі, хто мали, то перехворіли. Доки не з'явилися нові штами, значних ускладнень із пандемією не буде. Добре, що медична система не завалилася під час весняної хвилі. Трималася на межі. Тут карантин якраз допоміг розтягнути її в часі й дати медикам можливість впоратися. У лікарнях поступово збільшується кількість вільних ліжок з киснем, тому нове загострення медики подужають без проблем", - сказав Мусій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українців почав формуватися колективний імунітет проти Covid-19

Українцям в умовах карантину доведеться жити ще рік.

"Спека та сонячне світло на перебіг пандемії не вплинуть. Хворітимемо, як і раніше. Треба переконувати людей, що більшою мірою все залежить від їхньої відповідальності. Карантинні обмеження не мають сили. За рік уже побачили, що українці ними нехтують, а правоохоронці майже за цим не слідкують. Головне засвоїти основні правила, які не варті зусиль, але вбережуть від інфікування: носити маски належним чином, дотримуватися безпечної дистанції, дезінфікувати руки, уникати скупчень людей".

З 1 травня в Києві послаблюють суворий карантин. Увесь наземний громадський транспорт і метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі. З 5 травня відновлюється звичайне навчання в школах, ВНЗ і дитячих садочках. Також у столиці відновлять приймання документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

Зараз ви читаєте новину «Зробили дурницю - ексміністр про вихід Києва з локдауну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі