неділя, 22 серпня 2021 12:46

Найбільший прапор України замайорить на 90-метровому флагштоку

Найбільший прапор України замайорить на 90-метровому флагштоку
Церемонія підняття державного прапора відбудеться за участю мера Києва і загальновійськового взводу роти почесної варти. Фото: КМДА

У понеділок, 23 серпня, в День державного прапора в Києві ветерани піднімуть найбільший стяг країни.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

"Заходи пройдуть на території Національного музею історії України у Другій світовій війні за участю киян. Зокрема, ветерани АТО й ООС піднімуть на флагшток найбільший державний прапор", - розповів директор департаменту громадських комунікацій КМДА Роман Лелюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Услід за херсонським "втомився" новий 30-метровий флагшток на Закарпатті

День державного прапора України в столиці вперше проходить на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні". 2020 року там відкрили меморіал із найбільшим прапором країни.

До Дня державного прапора та 30-ї річниці Незалежності встановили новий тризуб на флагштоку прапора-велетня. Конструкція оновленого тризуба легша й оснащена поворотним механізмом, додали в КМДА.

Найбільший прапор України вперше підняли 22 серпня 2020 року в Києві. У церемонії взяли участь ветерани, представники дипломатичного корпусу, спортсмени, бізнесмени, політики. Висота флагштока - близько 90 м. А розміри полотнища - 16 на 24 м.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший прапор України замайорить на 90-метровому флагштоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі