четвер, 10 серпня 2017 09:33

Відсьогодні в Києві діють нові правила оплати парковки

Відсьогодні в Києві діють нові правила оплати парковки
Київ від сьогодні повністю переходить на безготівкову оплату паркування. Фото - censor.net.ua

Київ відсьогодні повністю переходить на безготівкову оплату паркування. На вулицях міста перестануть працювати паркувальники.

Оплатити парковку можна буде через паркомат, за допомогою СМС, мобільного додатка або спеціального талона. Про це повідомили у прес-службі столичної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Контрактовій площі заборонять проїзд авто

"КП "Київтранспарксервіс" уже уклало договір із Союздруком, у всій мережі якого продаватимуть погодинні, денні, місячні і квартальні паркувальні талони", - каже директор департаменту транспортної інфраструктури столиці Сергій Симонов.

За його словами, якщо хто-небудь з паркувальників після 10 серпня вимагатиме готівку за стоянку автомобіля, слід звернутися в правоохоронні органи. При цьому самих паркувальників - близько 400 працівників - не звільнять, а перепрофілюють: вони облаштовуватимуть паркувальні майданчики і паркомати, а також надаватимуть роз'яснення водіям.

У Києві може подорожчати парковка. Одне паркувальне місце в Києві має приносити в бюджет у середньому 80 грн на день, але зараз надходження в 5 разів менші. Тому Київпарктранссервіс спільно з громадськими активістами проведуть експеримент з 6 червня протягом 3 місяців літа.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні в Києві діють нові правила оплати парковки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі