пʼятниця, 14 березня 2014 14:04

Проти війни за Крим мітингували під Деснянською райадміністрацією

Автор: vk.com
 

Мітинг проти військових конфліктів між Україною та Росією пройшов під Деснянською районною держадміністрацією на столичній Троєщині. Близько півсотні учасників акції вийшли з плакатами "Війні – ні!", "Help Ukraine. Stop War", "Крим – це Україна".
"Ми знаємо, що є чобіт чужого солдата на нашій землі, є зброя чужої держави. Людям у Криму говорять, що робити, наказують голосувати. Ми не згоді з цим референдумом, - говорить Володимир Нетребенко, голова ГО "Єдина сила". Він розгортає плакат – "бюлетень" із написом "Крим". На ньому намальовані український і російський прапори і два квадратики, у один із яких треба поставити "галочку". Рве плакат. – Такого вибору взагалі не має бути. Це не вільний вибір".
"Такі акції ми закликаємо проводити у кожному районі Києва, у інших містах. Ми виступаємо проти військової інтервенції, за мирне вирішення конфлікту. Треба пам'ятати: у "зелених чоловічків" у Криму також є дружини, родичі, діти. Зберегти мир – важливо для всіх", - каже учасник мітингу, Віталій.
У рамках акції також провели театралізоване дійство: "протистояння" між військовими з автоматами зупинили молоді дівчата. Вони випустили голубів на знак миру, а люди у камуфляжі склали зброю і побраталися.
"Я відпочивала в Криму. Я не хочу, щоб там воювали. Хочу поїхати туди влітку знову", - наймолодша учасниця акції, семирічна Даша, прийшла у вінку і з плакатом "Хочу жити!". Під час театралізованого дійства дівчинка вийшла до військових, аби помирити їх.

Зараз ви читаєте новину «Проти війни за Крим мітингували під Деснянською райадміністрацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі