четвер, 26 травня 2022 15:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Повідомили про підозру терористу, який катував людей на Київщині

Повідомили про підозру терористу, який катував людей на Київщині
Повідомили про підозру ще одному російському окупанту, який чинив злочини на Київщині. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру російському загарбнику зведеного підрозділу управління Росгвардії в Кемеровській області збройних сил РФ у порушенні законів і звичаїв війни.

Він катував людей у Гостомелі Київської області. Про це повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram.

У березні під час захоплення Гостомеля він з іншими терористами незаконно обшукував будівлі. Вони вибивали двері, розбивали вікна й шукали військових ЗСУ та українських правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився в Ужгороді, вбивати приїхав на Харківщину - назвали ім'я ще одного російського командира

В одному з будинків загарбники погрожували мирним жителям зброєю та змусили їх повністю роздягнутися. Після цього їх утримували в підвалі без води та їжі, били прикладами по ребрах і ногах, а також імітували страту.

Також терористи проводили так звані фільтраційні заходи. Зокрема, перевіряли документи й відбирали в цивільних осіб мобільні телефони.

За підозрою у воєнних злочинах в Україні судитимуть ще 48 окупантів. Загалом розслідують близько 13 тис. подібних справ. Українські поліцейські мають список приблизно із 600 підозрюваних у причетності до воєнних злочинів. Дві кримінальні справи щодо трьох осіб вже перебувають на розгляді судів.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про підозру терористу, який катував людей на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі