понеділок, 17 січня 2022 07:58

Порошенко на підльоті: сотні людей прийшли зустрічати п'ятого президента
15

Сотні людей збираються у міжнародному аеропорту "Київ", щоб зустріти п'ятого президента України Петра Порошенка. Він має прилетіти з-за кордону орієнтовно о 9:10.

Серед присутніх багато представників партії "Європейська солідарність". Також до летовища з'їхалися кияни і жителі інших областей. Аеропорт посилено охороняють, на під'їзді до нього чималі затори. Стоять автобуси із силовиками. Усередину аеропорту пускають лише тих, хто має квитки на рейси, повідомляє кореспондентка Gazeta.ua.

Біля міжнародного аеропорту "Київ" сотні людей зібралися зустрічати Петра Порошенка
Фото: Дмитро АНОХІН
Біля міжнародного аеропорту "Київ" сотні людей зібралися зустрічати Петра Порошенка
Біля міжнародного аеропорту "Київ" сотні людей зібралися зустрічати Петра Порошенка
Біля міжнародного аеропорту "Київ" сотні людей зібралися зустрічати Петра Порошенка
Біля міжнародного аеропорту "Київ" сотні людей зібралися зустрічати Петра Порошенка

Після прильоту Порошенко має прибути до Печерського райсуду Києва, де йому обиратимуть запобіжний захід. П'ятого президента підозрюють у державній зраді.

"П'ятого президента України підозрюють у тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з-поміж представників найвищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій ЛНР і ДНР. У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні вже повідомили про підозру ще одному з чинних народних депутатів і колишньому міністру енергетики. Їх підозрюють у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля", - повідомляли наприкінці грудня в Державному бюро розслідувань.

У штабі ЄС звинувачення в бік Петра Порошенка назвали "фарсом". А сам п'ятий президент записав відеозвернення, у якому заявив, що команда нинішнього глави держави Володимира Зеленського перетнула "червоні лінії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може забути про другий термін, якщо посадить Порошенка - Олег Рибачук

"Повертаюся не для того, щоб захищатися від Зеленського, а для того, щоб захищати Україну від некомпетентного керівництва й зовнішньої агресії. Від спроб зелених клептократів збудувати авторитарний режим", - ішлося у зверненні Петра Порошенка, яке опублікували на сайті його партії 6 січня.

За кордоном Порошенко провів низку зустрічей із європейськими дипломатами й політиками. Зокрема був у Стамбулі, Варшаві, Брюсселі.

Повістку про виклик у суд слідчі ДБР намагалися вручити Петру Порошенку 17 грудня. Однак він сів увавтомобіль і поїхав в аеропорт, звідки вилетів з України.

20 грудня Порошенку оголосили підозру в держзраді, а за кілька днів в офісі генерального прокурора підписали клопотання про арешт п'ятого президента з можливістю внесення застави в 1 млрд грн.

31 грудня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що якщо на засідання РНБО винесуть питання запровадження санкцій проти Порошенка, то "голосів буде більш ніж достатньо".

6 січня Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно Петра Порошенка. Суддю Віту Бортницьку, яка ухвалила це рішення, внесли до бази сайту "Миротворець".

У Європейському конгресі Українців висловили стурбованість через відкриття кримінального провадження щодо Порошенка.

У державі наростає політична криза, а переслідування п'ятого президента поглибить розкол у країні, ідеться також у заяві ініціативної групи "Першого грудня".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко на підльоті: сотні людей прийшли зустрічати п'ятого президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі