четвер, 24 травня 2012 20:51

Попов не приїхав до підприємців Лук'янівського ринку. Торговці підуть до Януковича

Попов не приїхав до підприємців Лук'янівського ринку. Торговці підуть до Януковича
На ринку панує антисанітарія. Фото: tema.vsekommentarii.com

Замість голови КМДА Олександра Попова до торговців Лук'янівського ринку приїхав депутат Київради Олександр Ліщенко. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Його оточила близько сотні людей. Вони почали вимагати, аби він допоміг їм зайти на робочі місця.

"Я до вас приїхав, - каже російською Ліщенко, - бо всюди фігурує моє прізвище. Я до цього ринку не маю ніякого відношення. Якщо у вас є договори, то йдіть і працюйте".

Торговці почали говорити, що їх на ринок ніхто не пускає. Його охороняють близько 300 озброєних людей. Тому вони бояться тут працювати.

"Ринок треба захистити. Я живу поруч на вул. Артема і на честь мого батька названа одна з вулиць у Києві — Паладіна", - каже Тетяна Олександрівна Паладіна депутату.

Він у відповідь мовчить.

"Я хочу зайти в адміністрацію, а вони мені погрожують, - розповідає депутату жінка, яка працює тут контролером. - Там залишилися мої особисті речі. Допоможіть мені зайти та їх забрати".

Ліщенко просить людей прийти завтра о 7.00 ранку і тоді вони разом "розблокують" ринок.

"Так давайте зайдемо зараз. У нас робочий день з 7 ранку до 20.00. Чому переносити на ранок, якщо нам доведеться цілий день прибирати антисанітарію, яку розвели на ринку ці молодики? Вони зламали парасольки, прямо на ринку сплять, плюють та ходять у туалет. Ми зранку прийшли, а на мотузці розвішені шкарпетки та труси. Всім погрожують і матюкаються", - відповіла йому жінка.

Ліщенко відмовився заходити на ринок. Тоді торговці домовилися, що зберуться у п'ятницю о 8.00 біля центрального входу ринку і підуть до Адміністрації президента.

Нагадаємо, з неділі, 20 травня, ринок не працює в нормальному режимі. Нові власники з фірми "Квіткова галявина" привели із собою три сотні спортивних молодиків. Вони силою виштовхали продавців та покупців.

Торік Київрада передала землю, на якій розташований ринок, в оренду ТОВ "Квіткова галявина". Торговці та адміністрація вважають рішення незаконним. Бо 46 соток продали за 7 млн грн, тоді як ринкова вартість — майже вдесятеро вища. 26 березня о 4.00 близько 70 чоловіків увірвалися на територію ринку і потрощили ятки.

Зараз ви читаєте новину «Попов не приїхав до підприємців Лук'янівського ринку. Торговці підуть до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі