вівторок, 14 березня 2017 16:08

Обікрали пам'ятник у центрі Києва
4

У центрі Києва обікрали пам'ятник Грушевському
Фото: Сегодня
У центрі Києва обікрали пам'ятник Грушевському
У центрі Києва обікрали пам'ятник Грушевському
У центрі Києва обікрали пам'ятник Грушевському

У столиці на розі вул. Володимирської і бульв. Тараса Шевченка пограбували пам'ятник Михайлу Грушевському. З постаменту зник бронзовий напис "М. Грушевський".

Про це пише Сегодня.

Зникнення виявили чиновники мерії. Коли саме зник напис, не відомо. Днями повернули його на місце.

"Пам'ятник Михайлу Грушевському виявився нічиїм. Він не числиться на балансі ні в одного з комунальних підприємств. І сказати точно, коли зник напис, ми не можемо. Зараз тимчасово за ним доглядатиме наш центр. Вирішується питання, кому саме його передадуть на баланс, можливо, департаменту культури КМДА. Втрачений підпис відновили безкоштовно фахівці, які займаються виготовленням пам'ятних дощок. Вони знайшли старі креслення пам'ятника і відновили напис, пригвинтивши його на місце. Сподіваюся, подібне не повториться", – розповіла гендиректор Київського науково-методичного центру по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій Ірина Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вандали спаплюжили монумент розстріляним полякам

Пам'ятник Михайлу Грушевському встановили в Києві 1 грудня 1998 року. Автори монумента – нині покійний архітектор Микола Кислий і скульптор Володимир Чепелик. Загальна висота монумента становить 4,8 м, ширина – 3,3 м, діаметр постаменту – 3,3 метри.

У селі Лішня невідомі вкрали елемент пам'ятника видатному українському письменнику Івану Франку.

Зараз ви читаєте новину «Обікрали пам'ятник у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі