понеділок, 10 липня 2006 18:53

Московську площу перебудують за рік

Мерія хоче прискорити реконструкцію транспортної розв"язки на Московській площі. Дворівневу розв"язку планували побудувати не раніше 2008 року. За словами головного архітектора міста Василя Присяжнюка, проект перебудови може бути затверджений протягом липня. Зараз на площі перекладають інженерні мережі — розчищають місце для будівництва метро на Теремки і встановлення опор для нової естакади. Це обійдеться місту в 400 млн грн.

Окрім розв"язки, яку хочуть збудувати через рік, реконструюють ще й територію біля Московської та Либідської площ.

— Пивзавод і завод художнього скла майже не працюють. Треба залучати інвесторів, аби вони збудували на цій території житло і громадські заклади, — розповів Василь Присяжнюк у п"ятницю на засіданні колегії КМДА.

Архітектори вже розробили концепцію забудови території біля Московської та Либідської площ. Автовокзал хочуть перенести на Окружну в район майбутніх Теремків-3, у будівлю, яку Мінтранс почав зводити років 20 тому, але потім заморозив. На місці Деміївського ринку постане триповерховий торговельний центр на 240 місць з готелем, рестораном і паркінгом. Поблизу планують побудувати виставковий комплекс, бібліотеку, музей, церкву, офіси та житлові будинки. Пивзавод N1 хочуть перенести з проспекту 40-річчя Жовтня на Червонопрапорну, а на його місці побудувати торговельно-офісний центр і готель.

Кондитерську фабрику зносити не будуть, лише відремонтують споруди та паркан.

— Огорожа фабрики в жалюгідному стані — вона обкладена кахлями 60-х років і обклеєна оголошеннями. Це псує вигляд проспекту Науки, — вважає Василь Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Московську площу перебудують за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі