четвер, 12 жовтня 2006 15:05

Ключі з ліфта витягли через півдоби

29-річна жителька Оболоні Леся поверталася на тижні додому пізно ввечері. Виходячи з ліфта на шостому поверсі, випустила з рук ключі від квартири. Вони впали в ліфтову шахту. Жінка живе сама, запасних ключів не мала.

— Кнопка виклику ліфтерів у нас не працює, її вирвали "з м"ясом". Із черговою змогла зв"язатися з ліфта в сусідньому під"їзді, — пригадує Леся. — Відповіли одразу, але жінка-диспетчер співчутливо сказала: ніхто вночі не працює, попросила телефонувати вранці. Я була в розпачі.

До родичів, які живуть в іншому кінці Києва, їхати було пізно. Леся півгодини сиділа поблизу будинку, чекаючи на сусідку. У неї і переночувала.

Дівчина на радощах дала ліфтерові гроші — 40 гривень

Уранці одразу зателефонувала до аварійної служби. Хвилин за 10 прийшов ліфтер. За словами дівчини, спочатку працівник казав, що це не їхня, ліфтерів, справа — ключі з шахти діставати. Зв"язку з двох ключів довго не міг знайти. Ліхтарик ледве світив, було видно, що знизу в шахті — купа сміття і шприци.

— Ліфтер зауважив, що на роботі їм ліхтариків не видають, це його власний, — розповідає Леся.

Ключі знайшли з другої спроби. Дівчина на радощах дала ліфтерові гроші.

— 40 гривень, стільки було в гаманці, — каже вона. — Не шкода, бо поставити нові двері й замок вийшло б набагато дорожче.

У "Київліфті" кореспондента "ГПУ" запевняли: аварійні бригади працюють цілодобово. Вони повинні визволяти застряглих у ліфтах киян, а також діставати ключі, які впали у шахту.

— Якщо впали ключі й людина не може потрапити в квартиру, ліфтери, звісно, приїжджають. І вдень, і вночі. Не ночувати ж людині на вулиці, — розмірковує головний інженер "Київліфту-2" Геннадій Водовозов.

— Тепер у ліфті ніколи нічого не діставатиму з кишень, — такий висновок зробила Леся.

Зараз ви читаєте новину «Ключі з ліфта витягли через півдоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі