понеділок, 16 липня 2012 17:24

Київському слоненяті Хорасу привезуть подружок

Київському слоненяті Хорасу привезуть подружок
Хорас. Фото: unn.com.ua

Перемовини щодо купівлі подруг для слоненяти Хораса, який напередодні був представлений у Київському зоопарку, вже ведуться.

"Ми поставили собі мету - привезти до Києва 2-3 слонихи, щоб Хорас відчував себе джентльменом. Можливо, тоді в Києві народяться кілька слоненят, і ми поставимо рекорд серед всіх зоопарків Європи і світу ", - розповів нардеп Олександр Омельченко, презентуючи нового слона в столичному зоопарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київському зоопарку слоненя Хорас вже приймає гостей

Нардеп нагадав, що за всю історію Київського зоопарку тут народилося тільки одне слоненя, якого передали в Баку.

"Хорасу сім років. Чоловіком він стане після десяти. За цей період - від 7 до 10 - ми зобов'язані зробити так, щоб він не був самотній. Потрібно дві, а краще три самочки. Для того, щоб їх сюди доставити, потрібен військовий літак . Такий у нас є в Міністерстві оборони ", - сказав Омельченко.

Директор Київського зоопарку Олексій Толстоухов розповів, що слоних доставлять до Києва вже влітку 2013 року. Очікується, що заплатять за покупку самок ті ж депутати, які брали участь у купівлі Хораса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рожеві слони насправді існують: вони приносять щастя та політичні зміни

Хорас був привезений до столичного зоопарку 5 червня. Тварину везли з Ростова-на-Дону. Разом з доставкою слон обійшовся в 16 тисяч доларів. Зараз він пройшов всі карантинні процедури і був представлений відвідувачам Київського зоопарку.

Зараз ви читаєте новину «Київському слоненяті Хорасу привезуть подружок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі