пʼятниця, 05 квітня 2013 15:27

На Київ чекає другий етап паводку

Київська влада впоралася з "першим етапом" весняного водопілля, однак екологи радять місту заздалегідь не розслаблятися. Як зазначає головний консультант відділу екологічної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень В'ячеслав Потапенко, попереду Україну чекає підхід вод з Росії та Білорусі.

"Можна констатувати, що заходи, вжиті міською владою Києва в частині попередження загроз паводку, дали свій позитивний результат. Швидке танення снігу не призвело до масових затоплень, хоча про такий ризик говорили фахівці. Локальні підтоплення, які сьогодні спостерігаються, насправді можна вважати незначними в порівнянні з тими, які могли б бути, якби заходів не вжили вчасно", – сказав В'ячеслав Потапенко.

Еколог при цьому зазначив, що "висновки на цей момент можна робити проміжні, оскільки пройдено перший етап". "На підході води з Росії та Білорусі. Там теж цього року випало чимало снігу. Ці води підійдуть до України річками ближче до кінця місяця. Тому я б рекомендував міській владі не розслаблятися", – сказав В'ячеслав Потапенко.

Відповідаючи на запитання, які рекомендації можна дати столичним комунальникам щодо боротьби з підтопленнями, В'ячеслав Потапенко зазначив, що "треба продовжувати робити те саме, що вони робили останнім тижнем – контролювати прохідність зливостоків і систем водовідведення, тримати в "бойовій готовності" помпи, насоси та спеціальну техніку, готову моментально виїхати й ліквідувати підтоплення. Це працює, і нічого нового вигадувати тут не потрібно".

Нагадаємо, що в Києві триває робота штабу з попередження загроз повені та ліквідації її наслідків. Контролює роботу штабу особисто голова КМДА Олександр Попов. У рамках роботи щодо запобігання повені комунальні служби Києва вивозять за межі міста сніг, перевіряють і розчищають системи водовідведення та каналізації.

Зараз ви читаєте новину «На Київ чекає другий етап паводку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі