неділя, 27 лютого 2022 14:23

Київ продовжує тримати оборону - Кличко

Київ продовжує тримати оборону - Кличко
З 24 лютого у Києві загинули або померли 9 мирних жителів, в тому числі одна дитина. Фото: unn

Столиця України, Київ, продовжує тримати оборону.

Російських військ у місті немає. Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

"Наші військові, правоохоронці і терборона продовжують виявляти і знешкоджувати диверсантів. Вночі були зіткнення і перестрілки. Знищили кілька великих диверсійних груп.

Саме задля безпеки мешканців ми запровадили комендантську годину до завтрашнього ранку. Не виходьте на вулиці. Вийти можна тільки, якщо, за сигналом повітряної тривоги, ви йдете в укриття", - зазначив столичний мер.

Кличко наголосив, що Росія обстрілює житлові квартали в столиці та вбиває українців у всій Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київ сунуть небезпечні терористи - МВС

"У Києві, від початку атаки, з 24 лютого, загинули або померли 9 мирних жителів, в тому числі одна дитина. 4 невідомих особи та 18 військових і бійців теробони. Поранені 106 людей Із них 47 цивільних. Зокрема троє дітей. В тому числі 17-ти річний курсант", - повідомив він.

Мер також додав, що лікарні столиці працюють в режимі військового часу. Приймають, як тих, хто сам звертається за екстренною допомогою, так і тих, кого привозять швидкі.

"На сьогодні центри переливання крові забезпечені компонентами крові. Найбільша потреба – в донорах з негативним резусом. Прошу всіх, хто може, долучитися і стати донором. Після закінчення комендантської години кров для поранених можна здати в центрах на вулиці Петра Запорожця, 26 та вулиці Максима Берлінського, 12", - зазначив Кличко.

У п'ятницю ввечері, 25 лютого, в бою під Києвом загинув ексзахисник "Карпат" Віталій Сапило. 21-річний львів'янин був командиром танку.

Президент Росії Володимир Путін 24 лютого розв'язав повномасштабну війну Росії проти України.

Окупанти щосили намагаються взяти Київ, проте українські військові відбивають усі атаки по всій країні, знищуючи ворогів.

Зараз ви читаєте новину «Київ продовжує тримати оборону - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі