понеділок, 03 липня 2017 12:43

Що виявила перевірка санітарного стану київських ресторанів

Що виявила перевірка санітарного стану київських ресторанів
Ресторани Києва: у 99 закладах зі 103 виявили антисанітарію / Фото: Vinegret.cz

4 зі 103 столичних ресторанів дотримуються санітарних норм.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів у Києві Олександр Овчаренко, передає "112 канал".

4 заклади працювали згідно з санітарними нормами. В усіх інших виявили порушення. 30% з них вимушені тимчасово зачинитися. 15 закладів у Києві не дозволили державній службі проводити перевірку, каже Овчаренко.

"Виявили рибу без маркування. За документами купують рибу в однієї компанії і за цими ж документами потім випускають іншу рибу, вже невідомого походження - якої вона якості незрозуміло. Був випадок - приїхав хлопець у футболці та кедах, з поліетиленовим пакетом зі шматком лосося: "Доброго дня, я приніс продукцію", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці закриють третину закладів громадського харчування

Виявили й низку інших порушень. Серед них - зберігання в одному холодильнику протермінованої та непротермінованої продукції, порушення товарного сусідства, наявність бруду в приміщенях, відсутність санітарних довідок у персоналу.

29 червня у соціальній мережі опублікували повідомлення з приводу отруєння клієнтів суші в столичному ресторані "Євразія", розташованому біля цирку, на вул. Дмитрівській, 2а.

Фахівці Держпродспоживслужби перевірили заклади громадського харчування 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «Що виявила перевірка санітарного стану київських ресторанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі