вівторок, 27 грудня 2005 18:59

Австралієць чекає снігу

 

20-річний Тарас Контек приїхав із австралійського Мельбурна, щоб вивчати в Києво-Могилянській академії мову батьків-українців. Він ще ніколи не бачив снігу.

Вдома Тарас вчиться на двох факультетах, їздить машиною, допомагає батькам у бізнесі. А в Києві живе, як звичайний студент: знімає кімнату, ходить на пари, харчується в їдальні (де "повівся" на олів"є), їздить у маршрутках.

Зізнається, що почуває себе страшенно розгубленим у міському транспорті.

— Чомусь 38-й тролейбус йде то до Арсенальної, то до Печерської, — пристойною українською каже гість. — А як ходять маршрутки — досі не розумію.

Австралійцеві подобаються широкі київські вулиці: у Мельбурні — вужчі й немає центральної. Хлопець часто гуляє з друзями на Подолі, де вивчив усі кав"ярні.

Коли Тарас на пошті забирає листи, в нього вимагають паспорт. Його це дуже дратує. Не розуміє він, навіщо питають студентський на вході в академію. Та найбільше австралійця шокує сервіс:

— Я приїхав витратити гроші, а мене обслуговують без усмішки, ще й у черзі стою. У Мельбурні є банк, який за кожних 5 хвилин затримки клієнта нараховує йому $5. У "Приватбанку" я платив за навчання, вистоявши 45 хвилин!

Нині Тарас живе очікуванням свята. В Києві він сподівається побачити сніг, якого в Австралії не буває.

Зараз ви читаєте новину «Австралієць чекає снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі