понеділок, 04 грудня 2017 08:00

Твердопаливний котел працює на сировині різної вологості

Автор: ФОТО надане компанією "комфорт-енергія"
  Час згоряння однієї закладки палива у твердопаливному котлі становить від двох до п’яти діб
Час згоряння однієї закладки палива у твердопаливному котлі становить від двох до п’яти діб

— За державною програмою "Теплий дім" наша сім'я зі знижкою придбала твердопаливний котел тривалого горіння. Дуже задоволена. Працює на будь-якому виді палива. На дровах, тирсі, паливних брикетах. Вугіллям користуватися невигідно. Дороге. Тирсу беремо на пилорамі. В домі тепло, і по кишені не б'є, — розповідає 38-річна Олександра Сніжко із Козятина на Вінниччині. Мешкає в приватному будинку із чоловіком.

Паливо в котел закладають раз на добу, крім вугілля. Час згоряння однієї закладки може становити від двох до п'яти діб. На вугіллі горить безперебійно до 20 днів, якщо правильно підібрати потужність пристрою відповідно до квадратури будинку та його утеплення. Обсяг закладки палива — до 350 кг.

— Котел розпалюють лише на початку сезону. Принцип горіння — нижнє тління. Це вигідно тим, що паливо використовується повільніше. Немає втрат тепла, — розповідає консультант з опалювальної техніки Ольга Коростильова із Києва. — Також можна утилізувати побутове сміття, залишки сільськогосподарського виробництва — солому, насіння. Котел працює на сировині різної вологості. В експлуатації дуже легкий. Закладаєш паливо й встановлюєш температуру.

Підключати котли повинні професійні майстри. Для чищення використовують залізні шкребки й щітки. Це можна зробити самому.

15 градусів. За такої температури тане лід в 1 м труби за добу.

Зараз ви читаєте новину «Твердопаливний котел працює на сировині різної вологості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі