понеділок, 09 квітня 2018 00:26

Для дерев'яного будинку не підійде мармуровий ґанок

— Ґанок — це візитна картка будинку, — говорить інженер-будівельник Леонід Ломаченко, 47 років. Очолює компанію з будівництва та ремонту житлових приміщень і виробничих будівель у Дніпрі. — При зведенні слід враховувати загальний стиль. Для дерев'яного будинку не підійде шикарний мармуровий ґанок.

— Висота східців зазвичай у межах 14–17 сантиметрів, не більше 20 і не менше 12 сантиметрів. Ширина — щоб людина ставала на них повною ступнею. Це 28–30 сантиметрів. Але не менше 25.

Висота сходів ґанку залежить від висоти цокольної частини будинку. Якщо її розділити на розмір висоти зручної сходинки — отримаєте їхню кількість. Число сходинок в одному марші завжди має бути непарним.

— Для дерев'яного ґанку обирають добре просушену деревину. Бажано хвойних порід. Без тріщин і слідів гнилі, — радить. — Сходи швидко стираються, тому для них підходить тверде дерево, найкраще — дуб. Дощ і волога псують деревину. Тому важливо надійно захистити сходи від намокання. Деталі, що стикаються із землею, просочують захисними оліями.

Зараз ви читаєте новину «Для дерев'яного будинку не підійде мармуровий ґанок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі