середа, 11 вересня 2013 15:56

За два роки "Парі Сен-Жермен" витратив на трансфери 397 мільйонів євро

  ґарет Бейл зароблятиме в “Реалі” сім мільйонів євро на рік. Також він отримуватиме 60 відсотків з рекламних доходів, де використовуватиметься його образ. Жоден інший футболіст “Реала” не має навіть 50 відсотків іміджевих прав: у Кріштіану Роналду – 40
ґарет Бейл зароблятиме в “Реалі” сім мільйонів євро на рік. Також він отримуватиме 60 відсотків з рекламних доходів, де використовуватиметься його образ. Жоден інший футболіст “Реала” не має навіть 50 відсотків іміджевих прав: у Кріштіану Роналду – 40

2 вересня в Європі закінчився літній трансферний період. Від 1 по 31 січня передбачене "вікно" для дозаявок. Але зимові новачки, напевне, не зможуть зіграти за свій клуб у Лізі чемпіонів.

Оцінюємо трансферну роботу топ-учасників цього турніру за п'ятибальною системою

5 – відмінно

"Парі Сен-Жермен", Париж, Франція

Найгучнішим цього літа для ПСЖ стало придбання форварда Едінсона Кавані. Але і без уругвайця атака чемпіона Франції була сильною – Ібрагімович, Лавессі, ­Лукас Моура, Пасторе. А от лівий ­захис­ник Максвелл уже не "тягнув". ПСЖ купив у "Лілля" 20-річного Люка Діня, який здатен вирости в найкращого гравця світу на цій позиції.

Центр захисту зміцнили 18-річним Маркіньосом – майстром перехоплень м'яча. Можливо, він і не годиться вже тепер для основного складу, але в роботі зі співвітчизниками Тіаго Сілвою та Алексом швидко має вийти на топ-рівень.

За два роки ПСЖ витратив на трансфери 397 млн євро. Тепер клуб, за кадровим потенціалом, входить до п'ятірки найкращих у Європі. Проблема – правий захисник, якщо голландець ван дер Віль не повернеться на рівень 2010 року. І є сумніви щодо потенціалу тренера – Лорана Блана.

"Манчестер Сіті", Англія

Треба було зміцнити центр поля. Хаві Гарсія не заграв, Ґарет Беррі пройшов пік форми. Тому купили в "Шахтаря" Фернандіньйо. ­Глибину атаці дасть Стефан ­Йове­тич із "Фіорентини". Важливо, що не відпустили класичного центр­форварда Едіна Джеко.

Проблем зі складом не буде за трьох умов: воротар Джо Харт більше грубо не помилятиметься, Венсан Компані "переможе" травми, а його партнер по центру захисту Матія Настасич і далі прогресуватиме.

"Ювентус", Турин, Італія

Італійські клуби мають менші фінансові можливості, ніж англійські, німецькі чи іспанські гранди. Але й за таких умов володар скудетто вирішив свою головну проб­лему – узяв у "Манчестер Сіті" класного форварда Карлоса Тевеса. Обороні додасть гнучкості Анджело Огбонна з "Торіно".

Слабким місцем можуть бути фланги в традиційній для "Ювентуса" схемі 1-3-5-2.

"Боруссія", Дортмунд, Німеччина

Куплений у "Шахтаря" Генріх Мхітарян замінить Маріо Ґьотце на позиції атакувального півзахисника. П'єр-Емерік Обамеянг із "Лілля" дає ширший вибір на правому фланзі. Там поки що треба страхувати травмованого захисника Лукаса Піщека, і зробити це можуть Кевін Ґросскройц або Якуб Блащиковський. А Обамеянг зіграє на їхньому місці.

Збереження центрфорварда Роберта Левандовського – ще один трансферний успіх. Проблема тільки в тому, що більшість гравців запасу не можуть повноцінно замінити основ­них. Насамперед це стосується центру оборони та форварда.

 

4 – добре

"Наполі", Неаполь, Італія

Вигідно продали до "Парі Сен-Жермен" Кавані й купили в "Реала" оборонця Альбіоля та форвардів Хосе Кальєхона й Ґонсало Ігуаїна. Уругвайця напряму замінити неможливо, зате гра команди стане різноманітнішою. Її лідером став Марек Гамшик. Умілий новий тренер – Рафаель Бенітес. Але може не вистачити класу в обороні.

"Мілан", Італія

Непогано посилилися, практично не маючи грошей на трансфери. Новачок із "Сампдорії" Андреа Полі одразу потрапив до основ­ної обойми. Взяли у "Емполі" ­Рікардо Сапонару – найкращий футболіст італійської першої ліги за манерою гри подібний до бразильця Кака.

Наприкінці трансферного "­вікна" прийшов із "Реала" сам Кака. ­Безкоштовно. На позицію "під нападаючими" у схемі 1-4-3-1-2. Не такий яскравий, як кілька років тому, але надзвичайно мотивований і мудріший.

Трансфер центрфорварда Алессандро Матрі не зовсім виправданий фінансово. Зате скоротили вибір у атаці "Ювентуса" й підстрахувалися з травмою Джампаоло Пацціні.

Проблема – центр оборони. Це не дозволяє стати на один рівень з "Ювентусом".

"Манчестер Юнайтед", Англія

Форвард Вейн Руні залишився в клубі. Не змогли "витягти" в "Барселони" півзахисника Сеска Фабрегаса, зате купили в "Евертона" універсала Маруана Феллаїні.

Проблема – хто стане напарником Майклу Карріку в опорній зоні. Частково її має вирішити Феллаїні, частково – Філ Джонс після відновлення. Треба шукати альтернативу лівому захиснику Патрісу Евра.

"Челсі", Лондон, Англія

Клуб зберіг кістяк, а він у ­нього – міцний. На позицію центрфорварда з російського "Анжи" прийшов Самуель Ето'О: Фернандо Торресу не можна довіряти на 100%.

Придбання ще одного гравця "Анжи" – лівого вінгера Вілліана – неоднозначне. На цьому місці грає Еден Азар, а чи вийде у бразильця на протилежному фланзі –невідомо. Хоча клас Вілліана очевидний.

3 – посередньо

"Барселона", Іспанія

Придбали у бразильського "Сантоса" форварда Неймара. Але не зміцнили проблемну зону – центр оборони. Недостатньо освіжили команду, що потребує перезаван­таження.

"Реал", Мадрид, Іспанія

Встановили трансферний рекорд: купили за 100 млн євро Ґарета Бейла з "Тоттенхема". Невідомо, на якій позиції він гратиме, як сприйме появу нової "прими" Кріштіану Роналду, чи зможе прибулий із "Малаги" півзахисник Іско видавати стільки ж голевих передач, як проданий до "Арсенала" Месут Озіл?

"Зависла" доля в клубі аргентинця Анхеля Ді Марії. Каріму Бензема немає альтернативи на позиції центр­форварда. Голкіпер Ікер Касільяс незадоволений роллю запасного: чи не варто було продати Дієго Лопеса, заспокоївши ­ветерана клубу і роздягальню?

Серед "плюсів": прихід з "Атлетика" опорника Асьєра Ільярменді. Це гарна заміна ветерану Хабі Алонсо.

"Баварія", Мюнхен, Німеччина

Левандовського витиснути в "Боруссії" не зуміли, а Маріо Гомес перейшов до "Фіорентини". Тому немає альтернативи центрфорварду Маріо Манджукичу.

Купили опорника Тіаго Алькантару з "Барселони" й атакувального півзахисника Маріо Ґьотце з "Боруссії". Але чи спроможні вони допомогти новому тренерові Пепу Ґвардіолі змінити гру команди?

Турбують резервні центральні захисники. Даніель ван Буйтен віковий і топ-гравцем ніколи не був. Хольгер Бадштубер серйозно травмований і нестабільний.

"Шахтар", Донецьк, Україна

Улітку продали гравців приблизно на 70 млн євро. Подібну суму витратили на придбання новачків.

Перша проблема: чи зможуть новачки повноцінно замінити тих, хто пішов? Навіть якщо – так, їм буде потрібен час. Тому ­цього сезону клуб не ставить високих ­завдань у Лізі чемпіонів – непогано буде хоча б вийти з групи.

Чомусь не подбали про зміцнення захисту. Центр і лівий фланг – слабкі, праворуч немає альтернативи Даріо Срні. Є невизначеність з основним воротарем.

"Арсенал", Лондон, Англія

З головного тренера "канонірів" Арсена Венгера кепкували впродовж усього трансферного "вікна". Гроші клуб має, але в перемовинах щодо трансферів провалюється. Цікавилися Ґонсало Ігуаїном, ­Луїсом Суаресом, Вейном Руні, ­Хуаном Матою, Стефаном Йовети­чем, Юліаном Дракслером. Не купили нікого з них.

Ситуацію частково виправили в останній трансферний день. Із "Реала" за 50 млн прийшов Месут Озіл – майстер голевих передач. Не сказати, що надзвичайно потріб­ний за наявності Санті Касорли, Джека Вілшира, Мікеля Артети. Проте Венгер показав: клуб не тільки продає "зірок", а й купує їх.

Потребувала посилення ­опорна зона. Варіант знайшли неоднозначний – вільний агент Матьє Фламіні. П'ять років у "Мілані" він грав нестабільно. Зате має досвід виступів за "Арсенал", де свого часу був одним із найкращих.

П'ять найдорожчих трансферів літа-2013

1. Ґарет Бейл, 24 роки, Вельс

Позиція: півзахисник

Звідки:"Тоттенхем", Лондон, Англія

Куди:"Реал", Іспанія

Сума: 99 млн євро

 

2. Едінсон Кавані, 26 років, Уругвай

Позиція: форвард

Звідки:"Наполі", Неаполь, Італія

Куди:"Парі Сен-Жермен", Париж, Франція

Сума: 64,5 млн євро

 

3. Радамель Фалькао, 27 років, Колумбія

Позиція: форвард

Звідки:"Атлетіко", Мадрид, Іспанія

Куди:"Монако", Франція

Сума: 60 млн євро

 

4. Неймар, 21 рік, Бразилія

Позиція: форвард

Звідки:"Сантос", Бразилія

Куди:"Барселона", Іспанія

Сума: 58 млн євро

 

5. Месут Озіл, 24 роки, Німеччина

Позиція: атакувальний півзахисник/диспетчер

Звідки:"Реал", Мадрид, Іспанія

Куди:"Арсенал", Лондон, Англія

Сума: 50 млн євро

 

15 серпня може закриватися трансферне "вікно" в майбутньому. Таку позицію висловили тренери провідних команд континенту. Вони вважають неправильною ситуацію, коли дозаявляти гравців можна протягом двох-трьох тижнів після старту національних чемпіонатів

Зараз ви читаєте новину «За два роки "Парі Сен-Жермен" витратив на трансфери 397 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі