четвер, 16 червня 2011 12:47

В Україні заборонили інтернет-клуби, у яких можна грати на гроші

 

П'ятниця, 10 червня, 17.24

14-річна Вікторія Зелениця намагається втримати балконне вікно. Живе на шостому поверсі в будинку на вулиці Стахурського у Вінниці. Шквальний вітер із дощем вириває його. Шибка б'ється об стіну, скло осипається дівчині на ноги.

- Стою, вся в крові, не знаю, що робити, - згадує Вікторія.

Зателефонувала матері. Вона сказала погукати подругу, 14-річну Аліну Гарматюк. Та прибігла зі знайомим 16-річним Костянтином.

- Я згадав, що маю вдома все для невідкладної допомоги. З Аліною понесли Віку на руках до мене, у сусідній будинок. Витягнув скло з ноги, промив рани, помастив зеленкою, забинтував. Потім занесли Віку додому.

А в цей час:

Киянка 42-річна Тетяна Близнюк купує в супермаркеті "Велика кишеня", що на вул. Чорнобильській 25 мандаринів, десяток апельсинів та п'ять лимонів. Удома кладе їх до пакету з передачею для доньки 20-річної Ганни Сінькової. Вона сидить у Лук'янівському СІЗО.

- Передачу можна носити раз на два тижні, то купую багато, на 1200 гривень, - каже Тетяна. - Ще поклала мюслі, ковбасу, домашні пиріжки, пиріг, запіканку. Аби й іншим дівчатам у камері вистачило.

Увечері Тетяна підшиває комір вишиванки, яку носила прабабуся Ганни. Разом із продуктами передає її до в'язниці у вівторок. Ганна хоче вдягнути вишиванку на суд 17 червня.

Її затримали в березні, бо смажила яєчню на Вічному вогні в парку Слави.

Іван Харченко, 32 роки, виходить у двір будинку на вул. Пролетарській в місті Умань Черкаської області. Неголений, тримає півлітрову пляшку пива "Оболонь". Минає столик, за яким сусіди грають у доміно.

- Кинеш партійку? - питає його 55-річний Валентин Гречанюк.

- Ну, давайте, - махає рукою Іван. Сідає на лавку. Пиво відставляє.

- Тільки, Ванька, ми ж на гроші! Я он із пенсії взяв полтяшку.

- Мужики, остання сотня в кармані. До зарплати - тиждень, - Іван кладе 100-гривневу купюру на стіл.

За 15 хв. програє всю суму.

65-річна львів'янка Галина Старух сідає в трамвай №3 на зупинці Вулиця Княгині Ольги. Рух електротранспорту на цій лінії відновили 5 хв. тому. Близько півдня один із трамваїв зійшов із рейок. Він звалив електричний стовп. Трамваї не курсували 4 год.

- Годину сиділа на зупинці. Їду провідати сина в лікарню. Вже хотіла вертатися, аж тут дивлюся - їде "трійка". Ті трамваї ламаються, як ляльки в руках малої дитини, - каже Галина Іванівна.

Причиною аварії називають спеку. Через високу температуру рейки нагрілися і змістилися.

Що робили минулого тижня в міліції

7 червня спецпідрозділ МВС "Сокіл" затримав у Запоріжжі трьох міліціонерів. Їх підозрюють у фальсифікації доказів у справі "пологівського маніяка" Сергія Ткача. 2008-го Апеляційний суд Дніпропетровської області визнав його винним у 37 зґвалтуваннях і вбивствах дівчат від 9 до 22 років і засудив до довічного ув'язнення. Міліція шукала маніяка 22 роки. 2005-го його затримали в місті Пологи на Запоріжжі. За цей час за злочини Ткача ув'язнили дев'ятьох людей, двоє померли в тюрмі. Затримані міліціонери катуванням вибивали в них зізнання.

6 червня прокуратура Рівненської області порушила справу щодо двох міліціонерів. Їх 3 червня спіймали на хабарі. 30 тис. грн їм передав директор однієї з фірм-перевізників.

8 червня в Хортицькому райвідділі Запоріжжя під час допиту помер 59-річний підозрюваний. Міліціонери кажуть, "швидку" викликали терміново, але стан затриманого швидко погіршувався. Лікарі констатували смерть.

Суд міста Олександрія Кіровоградської області минулого тижня позбавив волі 37-річного майора міліції на п'ять років. У листопаді торік він узяв 10 тис. грн хабара від двох ґвалтівників за обіцянку не порушувати справи.

 

В Україні заборонили інтернет-клуби, у яких можна грати на гроші. Закон підписав президент Віктор Янукович.

Міська рада Кіровограда працевлаштовує старшокласників на період літніх канікул - прибирати парки, збирати сміття. Працюватимуть по 4 год. на день. На зарплати школярам виділили 40 тис. грн.

У селищі Недригайлів на Сумщині затриманий відкусив слідчому шматок вуха. Він накинувся на міліціонера в автомобілі дорогою до райвідділу.

 

 

10 000 000 гривень винесли грабіжники з відділення "Єврогазбанку" на вул. Саксаганського, 96 у Києві. У крадіжці підозрюють охоронця банку Петра Мухоїда, який тої ночі чергував

800 газових балончиків зі сльозогінним газом закупило держпідприємство "Укрпошта" листоношам для самозахисту

1200 загальноосвітніх навчальних закладів ліквідували в Україні протягом п'яти років. У Генпрокуратурі пояснюють це зміною демографічної ситуації.

 

 

"Коли ми не будемо утримувати за державні кошти підприємства, створені різними відомствами для надання державних послуг? Більшість із них проводять корупційні дії. Скільки, 12 тисяч таких підприємств у нас?"

Віктор Янукович, президент, про кількість держустанов, які беруть гроші з українців за надання адміністративних послуг

"Думаєте, Луценка закрили через водія? Ні, його закрили, коли почалися протестні настрої. Він не має ніякої влади, але небезпечний, як Омелян Пугачов або Стенька Разін"

Геннадій Москаль, народний депутат

 

 

 

У психлікарні пацієнти дивляться новини.

Один із них після кожного сюжету ляскає себе по колінах і радісно вигукує:

- Добре, що я в психушці!

- Цього пора виписувати, - каже один лікар іншому. - Одужав.

Азаров узяв російсько-український словник і вивчив російсько-українську мову.

Янукович скаржиться Медведєву:

- Зрозумійте, як нам важко! У вас футбольний чемпіонат через сім років, а в нас - за рік.

- Невже у строки не вкладаєтеся? - співчутливо питає Медведєв.

- Я маю на увазі, що ви з Путіним ще сім років можете дерибанити футбольні гроші, а в нас уже за рік ця лавочка закривається.

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонили інтернет-клуби, у яких можна грати на гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі