вівторок, 08 серпня 2017 22:35

В однієї з дівчат була помада за 30 доларів. Я ніколи не мала такої дорогої

У Таїланд не пускають туристів без грошей

У Таїланді почали перевіряти туристів, чи мають достатньо грошей на відпочинок. На одного дорослого має бути щонайменше 300 доларів. За перший тиждень у країну не пустили понад 40 людей. Влада пояснює: роблять це, щоб зменшити кількість жебраків і нелегальних працівників. Торік Таїланд відвідали 32 млн іноземців.

Поліція попередила: також перевірятимуть і затримуватимуть туристів, які вже є в країні. Вуличних прохачів штрафуватимуть і депортуватимуть. На форумах, де спілкуються мандрівники без грошей, радять тимчасово не їхати в Таїланд. Кажуть, у Камбоджі, Малайзії та Індії влада лояльніша

Лейла ПЕРІМ, 43 роки, адвокат, Бангкок, Таїланд:

– Займаюся міжнародними позовами проти госпіталю. Він діє на кошти меценатів. Сюди привозять тих, кого лікують безкоштовно. Обладнання застаріле, довжелезні черги. Це шокує іноземців. За останній місяць доправили чотирьох – двох поранили на вулиці ножем, в однієї було отруєння алкоголем, а в четвертого запалилася підшлункова. Звісно, те, що могли зробити, далеке від європейських стандартів. Хоч у нас стерильно, персонал привітний.

Зараз є два відкриті позови. Німкеня скаржиться, що їй занесли інфекцію, а британець – що чекав прийому п"ять годин. Жінку привезли п'яною, мала грибок і герпес. Але перше слухання ми програли. Чоловіка попереджали, що вихідний і чергують тільки два лікарі. У нього було розтягнення м'язів. Спочатку приймали терміновіших хворих. В обох випадках влаштували травлю наших лікарів у соціальних мережах. Трьох позбавили додаткових виплат. За міжнародні скандали хтось мав відповісти.

У кращих лікарнях немає черг. Палати окремі. Приносять їжу тричі на день. Але така страховка коштує щонайменше уп'ятеро дорожче стандартної. Вона – не для тих, хто мандрує з одним рюкзаком.

Автор: wordpress.com
  Туристи відпочивають на острові Пхі-Пхі у Таїланді. Там знімали фільм ”Пляж” з Леонардо Ді Капріо в головній ролі
Туристи відпочивають на острові Пхі-Пхі у Таїланді. Там знімали фільм ”Пляж” з Леонардо Ді Капріо в головній ролі

Суна ПЕРАН, 35 років, поліцейський, Паттая, Таїланд:

– Маємо патрулювати місця біля храмів. Там заборонено жебрати чи випрошувати гроші. Іноземці часто грають на музичних інструментах, продають листівки, розмальовані футболки. Наші зауваження ігнорують. Відходять, а тоді повертаються. Недавно затримав росіянку і трьох француженок. Не уявляю, щоб вони так само поводилися у себе вдома. Курили марихуану серед міста, цілувалися. Розумію, що вони приїжджають сюди відпочити. Але всьому є межа.

Більшість іноземців мають хороше туристичне спорядження. Коли їх обкрадають, то виявляється, що тільки рюкзак коштує від 300 доларів. Привозять якісні фотокамери, ноутбуки. Свідомо їдуть без грошей. Ночують у найдешевших готелях. Наймаються на сумнівні роботи. А коли хтось потрапляє у халепу, то зчинається міжнародний скандал.

Ізабель ОСА, 29 років, вихователь, Пхукет, Таїланд:

– У містах розпочали інформаційну кампанію із закликом не давати гроші іноземцям. Поширюють листівки, що краще допомогти сусіду, якому нічим нагодувати дітей, ніж туристу. Біля нашої роботи постійно зупиняються туристи. Грають на гітарі. Я завжди кидала їм якийсь дріб'язок. Потім колега сказала, що в однієї з дів­чат помада за 30 доларів. Ніколи не мала такої дорогої косметики.

Тривалий час люди приїжджали досліджувати нашу країну. Мандрували святими місцями, там їх тепло приймали. А потім гостинністю стали зловживати. Неприємно бачити гламурні фотосесії на фоні наших святинь.

Ів ЛЕСЛІ, 27 років, програміст, Бостон, США:

– Вирушити в навколосвітню подорож порадила психолог. Сказала: мусимо з дружиною вийти зі своєї зони комфорту. Я відчував, що втрачаю сенс життя. Спакували два рюкзаки. Зняли дві тисячі доларів з рахунків і поїхали.

Прочитали, що найкраще починати з Індії. Треба було рухатися між поселеннями таких самих мандрівників. Щойно зупинилися вперше самі в готелі, у нас вкрали 500 доларів. Місцеві ставилися до нас, як до багатих американців, хоч ми самі просили грошей. Коли заґавилися, зникли шльопанці і рушник дружини.

У Камбоджі збирали гроші собі на вечерю. За три години нам накидали менше трьох доларів. Тоді дружина сильно отруїлася.

Автор: shanghaidaily.com
  Китаянка фотографує подругу біля скульптури на виставці у буддистському храмі в Чіангмаї
Китаянка фотографує подругу біля скульптури на виставці у буддистському храмі в Чіангмаї

Ноель ГАРБІНІ, 25 років, мандрівниця, Рим, Італія:

– Маю 700 тисяч підписників у соціальній мережі. Основні гроші отримую за рекламу. Але три роки тому починали з чоловіком із того, що поїхали в Таїланд майже без грошей. Потім стала вести блог, писати для журналів.

Маємо мінімум готівки, але на рахунках завжди є хоча б тисяча доларів. Купую хорошу медичну страховку. Реєструюся у консульствах.

На вулицях граємо на гітарі і флейті. Робимо це заради нових знайомств, а не грошей. Покладатися варто на підтримку своїх співгромадян, а не місцевих жителів. Коли травмувала хребет, на лікування і повернення додому кошти збирали італійці.

Крістоф НЕЙЛ, 41 рік, інфекціоніст, Бірмінгем, Велика Британія:

– Ідеєю мандрувати Азією загорілася дружина. Прочитала, що так найлегше подолати особисту кризу. Її незадовго до того звільнили. На сайті, де збирають гроші на реалізацію різних проектів, написала пост, що не може пережити депресію. За мету поставила зібрати 1500 фунтів на квитки. Їх переказали за два тижні. Джуді порахувала: так зможемо спокійно жити на Гоа.

За перший тиждень в Індії отримали ще 20 фунтів. За другий – п'ять. Пояснив дружині: відпочинемо чотири тижні, а тоді доведеться повертатися додому. Відпочинок без грошей – для молоді. Коли дорослі здорові люди просять на їжу, це видається щонайменше дивно.

Ум ЛО ДЕЙ, 62 роки, шеф-кухар, Сингапур:

– Не міг зрозуміти, чому на вулицях стало так багато білих жебраків. Спочатку пов'язував це з економічною кризою в Європі. Розговорився з кількома. Закінчили університети, мали непогані кар'єри, але вирішили на якийсь час взяти перерву. Їм здалося, що вештатися Азією і випрошувати гроші – це достойне заняття.

88 днів мусить відпрацювати турист на фермі в Австралії, щоб подовжити на рік візу. Вона дозволяє заробляти собі на мандри грою на інструментах чи продажем сувенірів.Туристи отримують за роботу платню. Можуть влаштуватися через агентство або консульство. Їх відправляють на ферми, де бракує працівників

Зараз ви читаєте новину «В однієї з дівчат була помада за 30 доларів. Я ніколи не мала такої дорогої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі