четвер, 29 квітня 2010 19:30

У столичному зоопарку помер азійський слон Бой

26 квітня, 10.47


У столичному зоопарку помер азійський слон Бой. Йому було 40 років, слони живуть до 70. У Києві він із 1982-го.

- Протягом того дня я нічого дивного не помітив, - каже зоотехнік Костянтин. - Наступного ранку слон добре поснідав яблуками й морквою. Відійшов від годівниці і впав.

Боєм опікувався столичного міський голова Леонід Черновецький. Мер на його утримання виділяв близько 50 тис. грн на місяць. Щоденний раціон слона містив 80 кг сіна, 50 кг яблук, 40 кг моркви, 20 кг буряків і комбікорм.

- Слон пережив чимало стресів: смерть своєї подруги, операцію з пломбування бивня, дієту. В нього були хворі, застуджені нирки, - каже колишній працівник зоопарку Сергій Григор'єв, 44 роки.

Тіло Боя передадуть до Музею зоології української Академії наук.


А в цей час:


22-річна Ірина Василькова з Черкас у пологовому будинку N2 збирає речі, посуд і попереселяється в індивідуальну палату. 23 квітня вона народила трійню. Дівчаток назвали - Анна, Марія й Вікторія. Народилися на 35-му тижні.

- Лікар прослухав, що серцебиття в плоду впало до 70 ударів на хвилину. Поклали в лікарню й зробили кесарів розтин. Чи ще народжуватиму? Якщо так дасть Бог, то звичайно. Про трійню дізналися півмісяця тому. Чоловік надіявся, що буде хоч один хлопчик. Дітей сама поки не годую, бо в них не вистачає сили смоктати, - каже Ірина.

Президент Віктор Янукович на Чорнобильській АЕС виходить із чорного джипа і крокує до саркофагу "Укриття". Супроводжує його міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. Працівники станції показують картосхему укриття і 3-хвилинний фільм про те, який потрібно спорудити саркофаг. Загалом Янукович пробув на ЧАЕС трохи більше як півгодини.

65-річний Олександр Іванович чекає на прийом до начальника львівської міліції Михайла Цимбалюка. У приймальні ще людей із 40. Вони панікують, бо почули, що генерал прийматиме всього годину. За чутками, через вихідні наступний прийом перенесли на 17 травня.

- Я вже шістнадцятий раз приходжу, - каже Олександр Іванович. - Прийду, поцілую клямку і йду. Ті генерали людей мають за ніщо. Тільки на телекамеру працюють.

Родичі чоловіка підробили документи й виселяють його з квартири.




Коротко

У тернопільському дитячому садку N10 встановили веб-камеру. Тепер батьки в будь-який час можуть подивитися через інтернет, чим займається їхня дитина.


У Севастополі в суботнику вперше брали участь водії, які сіли за кермо в стані алкогольного сп'яніння. Висаджували дерева й білили бордюри.


У Києві в багатьох поштових відділеннях і кіосках розкупили всі листівки до 9 Травня. Заступник директора відділення "Укрпошти" Володимир Остапенко обдзвонював виробників, але не знайшов жодної додаткової партії.



Анекдоти

- Чому Боделан повернувся в Одесу, а Бакай до Києва - ні?

- Тому що в одеської прокуратури є почуття гумору, а в київської - ні.


Оголошення: "Укрзалiзниця" терміново купить діючий вулкан".

Вирішили дізнатися в депутатів, в яких військах вони хотіли б служити. Майже всі хочуть до артилерії. Пояснюють, що там після кожного пострілу - йде відкат.

- Цікаво, у нас із Росією дружба чи кохання?

- Скоріше за все, це міцна чоловіча дружба, яка інколи переходить у любов за викликом.



Цифра

70 тис. військових шоломів вагою майже 11 т здав у брухт командир однієї з військових частин, яка дислокується в Черкасах. Вони одразу з'явилися на ринках міста. За кожен шолом він отримав по 40 коп. Встановлена державою вартість одного виробу - не менше 3 грн. На ринку їх продають по 5-10 грн.


Цитата

"Віктор Янукович росте над собою. Я сподіваюся, вже скоро ми взагалі будемо виступати без паперів"

Ганна Герман, заступник голови Адміністрації президента, про те, чому він перестав користуватися суфлером під час публічних виступів

Зараз ви читаєте новину «У столичному зоопарку помер азійський слон Бой». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі