четвер, 15 березня 2018 18:18

Російські пісні заборонили в громадських місцях

П'ятниця, 2 березня, 11:06

Прикордонники 37-річний Богдан Марцонь і 35-річний Ігор Дзюбак переходять російсько-український кордон у пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області. Повертаються з російського полону. Спецслужби РФ викрали їх 3 жовтня торік.

Українців обміняли на працівників Федеральної служби безпеки РФ Володимира Кузнєцова й Аскара Кулуба. Їх затримали на Херсонщині в червні 2017-го. Проходили військові навчання в Криму й заблукали, пояснили тоді росіяни.

– Від нас двох дякую всім небайдужим. Вдячний навіть тим, кого ми не знаємо. Адже люди нам допомагали й підтримували, – говорить Богдан Марцонь. – Спасибі рідним, матері, батькові, дружині. Не залишили нас.

"За звільнення прикордонників боролися президент, СБУ, наші дипломати, Мінська гуманітарна група. Вітаю родини Ігоря й Богдана. Працюємо далі", – написала у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Звільнені пройдуть місячну реабілітацію у військовому госпіталі. Після цього повернуться на роботу.

Автор: REUTERS
  Чоловіки штовхають автомобіль на слизькій дорозі в центрі Києва 1 березня. Через хуртовину в місті були 10-бальні затори. Погано працював громадський транспорт
Чоловіки штовхають автомобіль на слизькій дорозі в центрі Києва 1 березня. Через хуртовину в місті були 10-бальні затори. Погано працював громадський транспорт

А в цей час:

Киянин 31-річний Владислав Кисіль знаходить у дверях надруковану записку з погрозами. Там – опис побоїв і нещасть, що чекають на чоловіка. Закінчується реченням великими літерами: "Ходи, падло, й озирайся!"

Владислав викидає лист у смітник. Заварює каву.

– На 100 відсотків упевнений, що це Богдан із квартири поверхом нижче, – каже. – Сьогодні вночі у під'їзді влаштував шабаш із трьома друзями. Пили горілку, курили. Потім десь узяли м'яча, піднялися на мій поверх і почали грати у футбол. Сусіди вийти побоялися. А я не витримав. Вийшов і кричу: "Даю хвилину, щоб затихли! Інакше поліцію викличу. А до її приїзду ноги поламаю". Ті матюкаються на мене, а підійти бояться. Все-таки маю під два метри зросту й 100 кілограмів ваги. Розкидав би їх, як кеглі для боулінгу. Зрештою заспокоїлися й пішли. Вирішили листом помститися. Думають, злякаюся.

– Оце довіряй людям. Півжиття його знаю, а таке витворив, – говорить полтавець Юрій Дашутін, 48 років.

Приїхав у свій дачний будинок під містом. У хаті знятий бойлер, зникла електрична плита та п'ять рулонів шпалер.

На дачі безкоштовно жив друг господаря – Роман, 49 років. За це мав зробити в домі ремонт.

– Він розлучився з дружиною. Лишив їй із донькою квартиру, а сам не мав де жити. Я запропонував дачу. Все безкоштовно. Лише зроби ремонт. Тим більше Роман роками робив це на заробітках у Росії, – каже Юрій. – Шпалери купив, ламінат, лінолеум. І за цю всю доброту мене обікрав. Не розумію. Якщо треба гроші – скажи. Без проблем позичу, в розумних межах.

Роман перший дзвонить Юрію. Вибачається. Речі продав, бо не має за що жити, пояснив. Пообіцяв усе відпрацювати за півроку.

– Ще раз ваш син полізе до моєї дитини – заявлю про спробу зґвалтування, – каже 37-річна Оксана Радченко з Дніпра.

Говорить із батьками однокласника доньки Ірини, 14 років. Напередодні хлопець запропонував дівчині зустрічатися. Коли відмовила – силою намагався поцілувати, хапав за груди, намагався стягнути джинси.

– Микола більше такого не зробить. Слово даю, – відповідає батько хлопця.

Оксана з донькою повертаються додому.

– Микола вчора чекав Іру в під'їзді. Ввечері вона поверталася з танців. Подарував шоколадку й зізнався в коханні. Коли відмовила – штовхнув і притиснув до стіни. Хтозна, що далі було б, якби у під'їзд не зайшли люди, – говорить Оксана. – Хлопець злякався й утік. А донька прийшла вся у сльозах, трясеться. Для неї це – шок, бо вперше за життя зіткнулася з грубістю. Півночі сиділа біля Іри, доки вона не заснула.

  У складі російської приватної військової компанії "Вагнер", що воює в Сирії, є майже 40 українців. Належать до підрозділу "Карпати". "Наймані вбивці гроші за роботу не отримують, вони позичають їх у смерті", – припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
У складі російської приватної військової компанії "Вагнер", що воює в Сирії, є майже 40 українців. Належать до підрозділу "Карпати". "Наймані вбивці гроші за роботу не отримують, вони позичають їх у смерті", – припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Влада вперше не пішла на закулісні газові домовленості

Справа "Газпрому" й "Нафтогазу" – це найбільший комерційний арбітраж в історії людства. І ми перемогли.

Взаємні претензії в Стокгольмському суді стосувалися цінової політики, транзиту, кількості експортного газу. "Газпром" хотів 70 мільярдів доларів, ми – майже 40 мільярдів. Коли йдеться про такі суми, перемога не буває легкою. Зрештою "Газпром" має сплатити 2,56 мільярда доларів.

Важливо, що ми досягли цього правовим шляхом. Українська влада вперше не повелася на позасудові й закулісні політичні домовленості. У минулому такі були постійно.

Росія намагатиметься відтягнути час відшкодування. Ми можемо домогтися в такому разі санкцій у вигляді відсотків. Якщо відмовиться платити взагалі – примусового стягнення через майно "Газпрому" за кордоном.

Михайло ГОНЧАР, президент Центру глобалістики

Гройсман очолить партію

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман очолить виборчий список на парламентських виборах у жовтні 2019 року. Питання: власної партії чи спільний проект із президентською командою?

Майже на 100 відсотків це залежатиме від результату президентських виборів. Якщо пере­може Порошенко, то Гройсман може піти на вибори першим номером спільного проекту. В іншому випадку очолить власний. Може бути й спільна партія із залишками "Народного фронту".

Політсила на чолі з чинним прем'єром може розраховувати на подолання виборчого бар'єру. Теперішні рейтинги Гройсмана на рівні 4 відсотків дають такі шанси. Це – непогана стартова позиція для успіху на виборах до Верховної Ради.

Володимир ФЕСЕНКО, політолог

Російські пісні заборонили в громадському транспорті, барах, ресторанах, клубах і закладах культури райцентру Старий Самбір на Львівщині. За це проголосували депутати районної ради. Порушників штрафуватимуть на 1,5 тис. грн.

Укрзалізниця підписала договір із корпорацією General Electric. За 15 років американці мають модернізувати 75 українських локомотивів і виготовити 225. Вартість угоди – 27 млрд грн.

Уряд Канади виділив 38 млн грн на продовження проекту "Національний освітній тур про Голодомор". Канадсько-українська фундація заснувала його 2015-го. Спеціальний автобус їздить освітніми закладами Канади. У ньому розповідають про голод в Україні 1932–1933 років.

"Саджати корупціонерів нема сенсу. Сидів народний депутат Віктор Лозінський, облаштував собі камеру зі зручностями. Жодного дискомфорту від перебування у в'язниці не мав. Таким треба альтернативне покарання – вдягнути браслет, відправити на роботу в тубдиспансер, будинок для літніх, реабілітаційні центри для атовців. Хай працюють і виносять "утки". Мають бачити тих, кого зрадили", –

Денис ЧЕРНИШОВ, заступник міністра юстиції

518 учасників АТО скоїли самогубство з початку війни на Донбасі. За два місяці 2018-го вчинили суїцид 16 бійців

11 341 гривню відсудив у Служби автомобільних доріг України Василь Танчинець із райцентру Виноградів Закарпатської області. Майже рік судився через пробите колесо на трасі Київ – Чоп

2728 меморіальних дощок загиблим воїнам АТО встановили в Україні з 2014 року

Увесь під'їзд слухає, як сусіди скандалять. На зауваження не реагують. Півроку тому після сварки п'яний чоловік вийшов на перекур. Розповів, як дружина вдарила його табуреткою по голові. Пішла кров, але він залив рану горілкою, й вона зупинилася. Раптом присів, потер потилицю, закричав і знепритомнів. Я нагнувся, крізь величезну рану побачив череп. Викликав "швидку". В лікарні діагностували струс і забій мозку. Дружина збрехала медикам, що чоловік упав на сходах.

Максим КАБАНОВ

Я – масажист. Через знайому домовилася про роботу в салоні. Обіцяли 17 тисяч гривень. На співбесіді хазяйка завела до кабінету з кушеткою. За кілька хвилин зайшов клієнт, зняв штани із трусами. Мене почало трясти. Закричала: "Допоможіть!" Чоловік назвав мене ідіоткою й вибіг. У кабінет залетіла хазяйка, грубо послала мене. Вдома я подзвонила знайомій і запитала, чому намагалася влаштувати мене в бордель. Та здивувалася: "Всі масажні салони таке практикують".

Ольга ПРОСКУРНЯ

 

Дядько дізнався, що має четверту стадію раку, й відмовився від лікування. Витратив усе на подорожі. За три місяці з дружиною об'їздив шість країн. Казав, що почувався щасливим. Помер від зупинки серця за півроку після оголошення діагнозу.

Микола, 26 років

Кілька років тому в новорічну ніч побився в центрі міста з п'яним. Він утік, а мене затримали двоє патрульних. Спитали, чи не позичу їм грошей похмелитися. Дав 50 гривень. Відпустили.

Павло, 34 роки, Харків

Зараз ви читаєте новину «Російські пісні заборонили в громадських місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі