вівторок, 08 серпня 2017 22:35

Лікувати треба не "Мілан", а чемпіонат Італії

Італійський футбол серйозно хворий. Симптоми цього були помітні ще 20 років тому. Тамтешня ліга була найсильнішою у світі й чи не всі футбольні зірки мріяли грати за "Мілан", "Ювентус", "Інтер". Тоді я вперше в житті налаштував удома супутникову антену і щотижня дивився недільні футбольні огляди по першій програмі італійського телебачення.

Там був не лише цікавий футбол, а й дим та безлад на трибунах старих, як світ, італійських стадіонів. В останніх двох турах чемпіонату коментатори ледь стримували іронічні посмішки, розповідаючи подробиці відвертих "договорняків". Їх було понад половина з усіх матчів. Тепер цей огляд транслюють по другій програмі. І це – найточніший діагноз італійському чемпіонату. У неділю ввечері він програє в рейтингу різноманітним телевізійним шоу. Майже як у нас.

 

Єдиною світлою плямою на цьому тлі донедавна був "Ювентус". Туринський клуб, не чекаючи нікого, почав працювати за "англійським зразком". Тепер має найсильніший склад, який проводить домашні матчі на сучасному клубному стадіоні. Чи піде цим шляхом "Мілан"? Тобто не обмежиться привезенням десятка нових футболістів за шалені гроші, а й збудує модерну арену взамін давно застарілому "Сан-Сіро"? Чи вистачить на це грошей у китайських господарів? Чи ті швидко охолонуть, звільнивши свої кишені від кількох сотень мільйонів?

Як на мене, "лікувати" слід не "Мілан", "Рому" чи ще якісь італійські футбольні клуби. Гроші слід вкладати насамперед у чемпіонат, який за останні 10 років відчутно відстав не лише від англійського, а й від Німеччини, Іспанії, Франції. Це показав приклад "Ювентуса". Він програв останню Лігу чемпіонів через те, що не мав у серії "А" гідної конкуренції.

Можливо, таким суперником стане "Мілан"? Але буде це не завтра і не за рік. І ліками для "Мілана" й всього італійського футболу будуть не аптечні пігулки, тобто мільйони від китайців, а здоровий спосіб життя у вигляді цікавого і непередбачуваного національного чемпіонату з футболом найвищого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Лікувати треба не "Мілан", а чемпіонат Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі