четвер, 07 жовтня 2010 12:48

Хлопці можуть заходити на жіночу половину до 12 років

 

Дівчата підіймаються сходами до недобудованої жіночої кімнати в мечеті, що на вулиці Лук'янівській у Києві.

- Це східна частина будівлі, - говорить 24-річна Хава Тодаєва. - Доки наша мечеть будувалася, жінки могли молитися з чоловіками в одному приміщенні. Вони ставали ззаду. Але зручніше, коли матимуть власну кімнату, де не соромитимуться нікого. Зараз одна така є на другому поверсі. Жінки туди беруть із собою дітей. 7-8-річних хлопчиків привчають молитися з чоловіками. До 12 років вони ще можуть заходити на жіночу половину, а далі це вважається непристойним.

Дівчата збігають сходинками донизу. Старша бере меншу за руки й крутить її, відриваючи від підлоги.

- У нас ніхто не змушує дітей сидіти тихо, вони бігають, де хочуть, - каже Хава. - Навіть якщо малеча зайде до кімнати імама, ніхто не сваритиме. Це ж дитина, і всі це розуміють. Допоможуть знайти батьків. А їм пояснять, щоб пильнували своє чадо.

Починається служба, і жінки беруть за руки дітей, підіймаються до верхньої кімнати, чоловіки сідають рядами на підлозі. Маленький хлопчик проситься в матері залишитися внизу, вона пускає його до батька. Хлопчик умощується поміж чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Хлопці можуть заходити на жіночу половину до 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі