середа, 14 лютого 2018 13:55

Угорці відмовились обговорювати мовний закон

Угорці відмовились обговорювати мовний закон
Представники угорців не прийшли на обговорення закону "Про освіту" Фото: "Радіо "Свобода"

Угорські громади відмовилися брати участь у консультаціях з Міністерством освіти і науки України щодо мовної норми закону "Про освіту".

"Зараз на міжнародній арені всі відчули напруження і абсолютно маніпулятивні заяви міністра закордонних справ Угорщини", - заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Після внесення Венеціанською комісією пропозицій до закону "Про освіту", МОН розробило "дорожню карту" імплементації мовних норм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина звернулася до України з претензією щодо мовного закону

"Ми проводимо консультації з угорської громадою, вже були дві великі зустрічі. Сьогодні мали тривати ці консультації, але лідери угорської громади повідомили нам, що вони не приїдуть через подання депутатів "Опозиційного блоку" до Конституційного суду", - додала міністр.

На думку Гриневич, це призводить до затягування консультаційного процесу для врегулювання ситуації навколо мовних норм.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вимагає від України юридичних гарантій, що застосування скандального закону про освіту почнеться після досягнення домовленості з угорською національною меншиною на Закарпатті.

Зараз ви читаєте новину «Угорці відмовились обговорювати мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі