пʼятниця, 31 липня 2020 11:06

У МОН розповіли, коли варто розпочати навчальний рік у ВНЗ

У МОН розповіли, коли варто розпочати навчальний рік у ВНЗ
Фото: pexels.com Рішення ухвалюватимуть у кожному регіоні в залежності від ситуації з поширенням COVID-19

Для студентів українських вузів навчальний рік може розпочатися з 1 вересня. Однак, відповідно до закону про вищу освіту, ВНЗ мають право самостійно визначати форми навчання та організації освітнього процесу.

Повідомила пресслужба Кабміну.

Вчена рада закладу вищої освіти ухвалює рішення з питань організації освітнього процесу та визначає строки навчання на відповідних рівнях.

"В Україні фактично - 1,2 мільйона студентів. Важливо, щоб навчальний процес для них проходив у безпечних умовах. Рішення про те, чи вчитимуться студенти дистанційно, чи ходитимуть в університет треба приймати з огляду на епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні. Звичайно, що все вирішувати треба з огляду на безпеку наших дітей", - розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учні підуть до школи 1 вересня: МОЗ оголосило рекомендації

Міністерство освіти і науки зазначає, якщо ситуація буде сприятлива, навчальний рік слід розпочати за таким розкладом:

- для студентів 1 курсу (ОС Бакалавр), які цього року вступають на навчання до закладів вищої освіти в період із 1 по 15 вересня 2020 року;

- для студентів старших курсів, починаючи з 2, із 1 вересня 2020 року;

- для студентів ОС Магістр першого року навчання - у період з 11 по 15 вересня 2020 року.

До початку нового навчального року, який, імовірно, стартуватиме з 1 вересня, всі освітяни Києва пройдуть безкоштовну медичну перевірку.

Зараз ви читаєте новину «У МОН розповіли, коли варто розпочати навчальний рік у ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі