середа, 09 жовтня 2024 21:20

Нацрада зробила заяву про Telegram

Нацрада зробила заяву про Telegram
Ольга Герасим'юк очолює Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з квітня 2020 року. Фото: Facebook.com/Nacrada

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення ввели особливий порядок доступу до месенджера Telegram.

Також заявили, що сподіваються, що невдовзі Telegram буде повністю заблокований в Україні. Про це повідомив сайт регулятора.

Повідомили, що у Нацраді існує заборона використання Telegram на службових пристроях.

"Але головне завдання - захистити не стільки співробітників, які за службовими обов'язками детально поінформовані про вади Телеграму, скільки службову інформацію. Тому існує правило - на пристроях, де створюється, обробляється і зберігається службова інформація, Телеграму бути не може як у вигляді застосунку, так і у вебверсії", - сказали.

"Так само на приватних пристроях співробітників, але тут є вибір: якщо цей пристрій використовується у службових цілях, треба видалити Телеграм - або видалити службові файли і службові акаунти з поштових застосунків, бо такі застосунки зберігають інформацію і файли локально", - повідомив регулятор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна випередила Японію і Сінґапур за розвитком цифрових послуг. Рейтинг першої десятки країн

Нацрада повідомила, що мережева інфраструктура регулятора "вже зараз дозволяє заблокувати кожну з десятків тисяч IP-адрес, що використовує ця соцмережа, тож інформація, що є в Національній раді, є надійно захищеною".

"Ми сподіваємося, що поточний стан протидії ризикам, що пов'язані з використанням цієї соцмережі державними органами, є проміжним, і невдовзі Телеграм буде повністю заблокований в Україні, як свого часу було заблоковано "Одноклассники", "ВКонтакте" та всі сервіси компаній ЯНДЕКС та Мейл.ру", - заявила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

7 жовтня голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин повідомив, що у Верховній Раді за рекомендацією Ради національної безпеки і оборони обмежать використання Telegram.

Минулого місяця РНБО повідомила про обмеження використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях і на об'єктах критичної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада зробила заяву про Telegram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі