субота, 20 червня 2020 18:47

На новій сонячній електростанції панелі розташували нетрадиційно
7

Нову сонячну електростанцію потужністю майже 20 МВт запустили в Зеленодольській ОТГ на Дніпропетровщині. Електричні панелі розташували нетрадиційно для України.

Про це повідомляє tourdnepr.com

На 40 га розмістили 58240 сонячних модулів
Фото: tourdnepr.com
На 40 га розмістили 58240 сонячних модулів
На 40 га розмістили 58240 сонячних модулів
На 40 га розмістили 58240 сонячних модулів
На 40 га розмістили 58240 сонячних модулів

Поле сонячних батарей розмістили на 40 га поблизу села Мар'янське Апостолівського району. Встановили 58 240 модулів та 112 інверторів (перетворювач постійного струму, який виробляють сонячні батареї, на змінний - придатний для побутового використання. - Gazeta.ua).

Певною мірою це інноваційний для України проєкт: тут уперше в країні електричні модулі розмістили вертикально в три ряди. Це покращує якість енергії, що генерується, та зменшує втрати, стверджують в компаніі, що обслуговує сонячу електростанцію

Станція вже вийшла на проєктну потужність у 19,9 МВт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили найбільшу у світі електростанцію

Вартість проєкту, виконаного коштом українських інвесторів, склала 308 млн грн. Об'єкт звели за 5 місяців. Тим чи іншим чином до будівництва сонячної електростанції долучилися понад 60 українськиї компаній.

Панелі станції від китайської компанії Jinko Solar Co. Ltd, яка входить в п'ятірку кращих виробників сонячних панелей за версією Bloomberg. Вона буде виробляти 25 млн кВт електроенергії на рік - цього достатньо для майже 24 тис. домогосподарств.

Крім цього, електростанція щорічно буде відраховувати до місцевого бюджету понад 1,5 млн грн податків.

Зараз в регіоні налічується 74 наземні сонячні електростанції. Серед них і дві найпотужніші СЕС в Європі - Покровська і Старозаводська.

У жовтні 2019 року в Дніпропетровській області запустили в роботу Покровську сонячну електростанцію на 240 МВт, яка є другою за потужністю СЕС у Європі.

Зараз ви читаєте новину «На новій сонячній електростанції панелі розташували нетрадиційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі