четвер, 18 листопада 2021 18:24

Мінцифри обіцяє інтернет на всіх міжнародних трасах - оголосили дедлайн

Мінцифри обіцяє інтернет на всіх міжнародних трасах - оголосили дедлайн
Мінцифри стимулює розвиток мережі швидкісного мобільного та фіксованого інтернету. Фото: pixabay.com

До кінця 2022 року мобільний інтернет з'явиться на всіх міжнародних автошляхах України.

Про це заявив у четвер заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест на міжнародному форумі інфраструктури та транспорту Mintrans.

"Для цього ми залучаємо партнерів як з державного сектору, так і з приватного. Щоб усім людям було комфортно користуватися інтернетом по всій країні — як у великих містах, так і в сільській місцевості", - йдеться у повідомленні.

Мінцифри стимулює розвиток мережі швидкісного мобільного та фіксованого інтернету. Цьогоріч також планують реалізувати проєкт "Інтернет-субвенція", у межах якого під'єднають 6 тис. соціальних об'єктів у 3 тис. сіл. Таким чином 1 млн українців зможуть вперше отримати доступ до оптичного інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні планують впроваджувати 5G-технології - Шмигаль

З липня 2020 близько 3 млн українців уперше отримали 4G. Загалом понад 25 тис. міст та сіл вже мають 4G.

До 2025 року Європейський Союз планує покрити 5G всю територію України. Мінцифри реалізовує чіткий план покриття території України, розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Цьогоріч в Україні також з'являться тестові центри 5G.

Зараз ви читаєте новину «Мінцифри обіцяє інтернет на всіх міжнародних трасах - оголосили дедлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі