четвер, 27 квітня 2017 13:10

Кількість учасників ЗНО зменшилась

Кількість учасників ЗНО зменшилась

Цього року зовнішнє незалежне оцінювання здадуть 240 тис. 881 людей. Це менше ніж минулого року.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає radiosvoboda.

За його словами, кількість охочих пройти ЗНО зменшилася порівняно з минулими роками через демографічну ситуацію. Також пояснюють тим, що частина абітурієнтів під час вступу до вишів використовуватиме результати зовнішнього оцінювання попередніх років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські вузи відмовляться від паперових документів

Випускників шкіл серед більш, ніж 240 тис. охочих - 192 тис. 778. Найбільшими за кількістю учасників ЗНО виявились Київ і Дніпропетровська область. Там майже 20 тис. випускників пройдуть тестування.

Натомість, найменше зареєстрованих нарахували в Луганській області – близько 4000 учасників.

Основна сесія тестування пройде від 23 травня до 16 червня, додаткова – з 3 до 12 липня. Перше ЗНО відбудеться з української мови і літератури. 25 травня – тестування з іспанської, німецької і французької мов; 29 травня – з англійської мови; 31 травня – з математики; 2 червня – з історії України; 6 червня – з російської мови; 8 червня – з біології; 12 червня – з географії; 14 червня – з фізики і 16 червня – з хімії.

Зараз ви читаєте новину «Кількість учасників ЗНО зменшилась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі