понеділок, 14 жовтня 2024 19:45

Верховна Рада відхилила всі постанови, що блокували підвищення податків

Верховна Рада відхилила всі постанови, що блокували підвищення податків
10 жовтня парламент ухвалив у другому читанні закон про збільшення податків. Фото: сторінка Верховної Ради у Facebook

Верховна Рада відхилила усі постанови, які блокують законопроєкт №11416-д про внесення змін до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану.

Про це повідомив народний депутат від "Голос", перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"Парламент відхилив усі 13 блокуючих постанов по податковому закону", - розповів Железняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вихідних гривня зміцнилася до долара та євро

Далі закон має підписати голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а потім президент Володимир Зеленський, повідомив нардеп.

"Я думаю це буде в найближчі дні. Закон вступає в силу з наступного дня після опублікування, тому це як мінімум завтра- післязавтра", - сказав Железняк.

10 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про збільшення податків.

Основне положення законопроєкту - підвищення військового збору з 1,5% до 5%. Під час розгляду поправок нардепи відмовилися підвищити військовий збір для військовослужбовців, для них зберігається ставка 1,5%. Запроваджується військовий збір для фізичних осіб-підприємців.

Закон також передбачає встановлення ставки податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50% (замість 25%) і підвищення ставки податку на прибуток підприємств для небанківських фінансових установ (крім страховиків) до 25% із 2025 року.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада відхилила всі постанови, що блокували підвищення податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі