четвер, 15 лютого 2024 12:12

В Україні найближчим часом можуть злетіти ціни на пальне

В Україні найближчим часом можуть злетіти ціни на пальне
Ціна на бензин в Україні може злетіти найближчим часом. Фото: pixabay.com

Ціни на пальне в Україні можуть протягом двох-трьох тижнів стрімко зрости на понад 2 грн.

Це пов'язано з подіями у Червоному морі, через які почала зростати закупівельна вартість палива, розповів директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Бачимо, що кілька тижнів мережі економ-сегменту піднімають ціни. Кожен день ціна повзе на 30-50 копійок. Поки нема передумов говорити про трагедію, але в межах двох гривень за літр ціна може зрости протягом двох-трьох тижнів", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар, євро, злотий: оновили курс валют на 15 лютого

Куюн розповів, що після закінчення війни можна буде відчути значне здешевшання ресурсу.

"Через нову військову логістику українці переплачують по шість-сім гривень на кожному літрі пального", - пояснив директор консалтингової компанії.

Зростання цін на продукти та деякі послуги дещо сповільнилося у січні. Зокрема знизилася вартість яєць, олії, круп та цукру, свідчать дані Держстату.

Ціни на непродовольчі товари незначно знизилися. Це відбулося передусім за рахунок поглиблення падіння цін на одяг та взуття. Натомість ціни на інші непродовольчі товари, зокрема електроніку та побутову техніку дешевшали повільніше. Через підвищений попит та дефіцит кваліфікованих кадрів швидше дорожчали окремі послуги з утримання житла та послуги з особистого догляду.

Зараз ви читаєте новину «В Україні найближчим часом можуть злетіти ціни на пальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі