четвер, 04 грудня 2014 10:55

В Росії визнали загрозу фінансовій стабільності

В Росії визнали загрозу фінансовій стабільності
Фото: ntv.ru

Девальвація російського рубля несе ризики фінансовій стабільності в Росії. Про це йдеться йдеться в заяві Центрального Банку Росії, пише "ZN.UA".

Поточний курс рубля істотно відхилився від фундаментально обґрунтованих значень, визнали в Центробанку.

"Те, що спостерігається в даний час - динаміка курсу рубля, в тому числі його надмірна волатильність, створює передумови виникнення ризиків для фінансової стабільності та формування стійких девальваційних та інфляційних очікувань", - йдеться в заяві ЦБ Росії.

У цілях стабілізації ситуації на валютному ринку ЦБ вирішив встановити з 4 грудня 2014 року мінімальні ставки по операціях РЕПО (купівлі/продажу цінних паперів - ред.) в іноземній валюті на всі терміни. Зниження ставок, вважають в Банку Росії, дозволить "забезпечити баланс попиту і пропозиції на валютному ринку, а також знизити волатильність курсу".

Напередодні, 3 грудня, Центробанк РФ зупинив падіння рубля черговими раптовими валютними інтервенціями. Рубль майже досяг психологічних позначок 55 рублів за долар і 68 євро, коли різко стабілізувався і почав своє зростання.

Зараз ви читаєте новину «В Росії визнали загрозу фінансовій стабільності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі