субота, 20 серпня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Українцям дозволили купувати банківське золото: подробиці

Українцям дозволили купувати банківське золото: подробиці
Відсьогодні українці можуть купувати банківське золото. Фото: pixabay.com

Національний банк України дозволив банкам продавати населенню банківські метали з фізичним постачанням у відділеннях.

Рішення набуло чинності з 20 серпня, повідомляє пресслужба НБУ. Йдеться про реальний злиток, який людина може винести з відділення. Він може бути із золота, срібла, платини або паладію.

"Раніше такі бруски дозволяли продавати лише у тих відділеннях банків, які знаходилися на територіях під загрозою захоплення Росією. Відтепер їх зможуть реалізовувати по всій Україні. Це робиться, щоб знизити попит на валюту та зупинити подорожчання готівкового долара", – сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро рвонув угору перед вихідними

Банки продаватимуть банківські метали у межах залишку в касі банку станом на 19 серпня. Додатково до цього залишку включається обсяг перевищення купівлі над продажем за всіма банківськими металами протягом наступних операційних днів.

"З огляду на зазначені обмеження, такі операції не чинитимуть тиску на міжнародні резерви України. Рішення сприятиме подальшій стабілізації ситуації в готівковому сегменті валютного ринку завдяки частковій переорієнтації попиту на готівкову іноземну валюту в банківські метали", – зазначили в НБУ.

З початку війни НБУ заборонив банкам продавати безготівкову валюту населенню. Із 21 липня регулятор дозволив купувати валюту на 50 тис. грн, але за умови подальшого вкладення її на депозит терміном від трьох місяців без можливості дострокового розірвання.

Зараз ви читаєте новину «Українцям дозволили купувати банківське золото: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі