четвер, 12 травня 2022 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна націоналізує "дочки" двох російських банків

Україна націоналізує "дочки" двох російських банків
РНБО вирішила примусово вилучити активи "дочок" російських Сбербанку та Промінвестбанку в Україні. Фото: akket.com

Рада нацбезпеки та оборони вирішила примусово вилучити активи "дочок" російських Сбербанку й Промінвестбанку в Україні. Про це йдеться в документах до законопроєкту №7371 на сайті Верховної Ради.

"Рада національної безпеки та оборони України вирішила примусово вилучити в Україні такі права власності Росії та її резидентів: 99,772644% майна ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), що належать держкорпорації розвитку "ВЕБ.РФ"; 100% акцій АТ "Міжнародний резервний банк" (раніше Сбербанк), що належать ПАТ "Сбербанк Росії", - ідеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди живцем гниють" – рідні оборонців з Азовсталі розповіли, що там відбувається

Крім корпоративних прав, Україна примусово вилучить фінансові активи, тобто право вимоги боргу "ВЕБ.РФ" до Промінвестбанку, Сбербанку до "МР Банку" і обох "дочок" російських банків до юридичних осіб. Також вилучать фінансові активи у вигляді коштів на накопичувальному й кореспондентському рахунках, ОВДП, депозитних сертифікатів НБУ.

7 травня в Україні наклали арешт на банківські рахунки російської компанії "Росатом Східна Європа", що є "дочкою" державної корпорації атомної енергії "Росатом". Кошти з них передали в управління Агентству з розшуку та управління активами, повідомила Київська міська прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Україна націоналізує "дочки" двох російських банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі