понеділок, 19 січня 2015 14:08

Забагато пряників: не можна скасовувати жодних санкцій проти Москви - The Times

Забагато пряників: не можна скасовувати жодних санкцій проти Москви - The Times
Фото: kremlin.ru

Пропозицію Верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні щодо часткового скасування економічних санкцій проти Москви необхідно відхилити. Про це йдеться в редакційній статті газети The Times.

Зараз не час "пропонувати президенту Путіну більше пряників і менше батогів", заявляє видання.

Газета радить главам МЗС країн ЄС відкинути ідею Могеріні, яка пропонує продовжити санкції ЄС, пов'язані з Кримом, але скасувати "обмеження, накладені у зв'язку з російським військовим втручанням у Східній Україні", якщо Москва піде на поступки.

The Times заперечує: пропозиція Могеріні прозвучала в невдалий момент, а спосіб впливу на поведінку Путіна, який вона пропонує, є помилковим.

"Санкції проти правлячих кіл Путіна, - пише видання, - повинні залишатися в силі до тих пір, поки не буде виконано наступне: припинення вогню, присутність наглядової місії, беззаперечне виведення всіх російських військ і незаконних збройних формувань, обмін всіх полонених і відновлення контролю України над усією територією, включаючи Крим. Такими мають бути фундаментальні критерії відновлення робочих відносин Заходу з російським урядом".

Тверда прихильність санкцій - єдиний надійний спосіб примусити Путіна переосмислити його безрозсудні дії в Україні, підсумовує видання.

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Забагато пряників: не можна скасовувати жодних санкцій проти Москви - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі