пʼятниця, 17 жовтня 2014 17:24

Сім'ям біженців з Донбасу платитимуть не більше 2,4 тис. грн допомоги

Сім'ям біженців з Донбасу платитимуть не більше 2,4 тис. грн допомоги
Фото: tsn.ua

Переселенцям із окупованого Криму та захоплених терористами районів Донбасу держава платитиме від 442 до 884 гривень допомоги на людину, але не більше 2,4 тисяч гривень на сім'ю.

Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передає Луганський радар.

"Допомога встановлюється в розмірах, виходячи з 884 грн для непрацездатної людини - це пенсіонери, інваліди, діти, а також 442 грн для працездатних осіб", - повідомив чиновник.

При цьому, уточнив він, загальний розмір допомоги не може перевищувати 2,4 тис. грн на сім'ю та надаватися довше шести місяців.

Крім того, кожен, хто отримує державну допомогу, мусить знайти роботу протягом двох місяців, інакше — її обсяг зменшать вдвічі.

Зазначимо, що для отримання допомоги потрібно звернутися в органи соціального захисту за місцем проживання або перебування, надати дані про себе та сім'ю, а також довідку про взяття на облік.

Зараз ви читаєте новину «Сім'ям біженців з Донбасу платитимуть не більше 2,4 тис. грн допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі